20 / 04 / 2024

2016 kira sözleşmesi damga vergisi

2016 kira sözleşmesi damga vergisi

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi vergi sınırı 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında bir sene içerisinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Belirlenen sınırın altındaki gelirler için vergi ödenmiyor. Peki, kira sözleşmesi vergi sınırı 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Ancak avukat yardımı ile hazırlanan sözleşmeler için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, işyeri kiralamalarında sözleşme nasıl yapılır? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2016..

Konut kira sözleşmesi örneği 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, 2016 yılında konut kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi 2016 örneği!

2016 yılı içerisinde ev ya da işyeri kiralamak isteyen kiracılar mal sahibi ile sözleşme yapıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi 2016 örneği ..

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

2016 kira sözleşmesi damga vergisi Haberi

2016 kira sözleşmesi damga vergisi

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Bu sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşme taraflar arasında bir şahit ile imzalanabildiği gibi, noterde de imzalanabiliyor. 


Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?


Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç doğuracak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor.


Ancak kira sözleşmesinde yalnızca kiraya veren ve...