19 / 04 / 2024

2016 yılında yıllık kira artışı yüzde kaç

2016 yılında yıllık kira artışı yüzde kaç

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile anlaşılan kira bedeline sene sonunda zam yapılıyor. Zamlı kira bedeli bir kira dönemi boyunca ödeniyor. Peki, yıllık kira artışı yüzde kaç oranında yapılır?

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, perakende satış hacmi 2022 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 artış gösterdi.

2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar?

Pasaport çıkarmayı düşünen vatandaşlar 2023 yılı güncel fiyatlarını merak ediyor. Peki, 2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında aylık 29 bin kişi azalırken, yıllık bazda 542 bin kişi artış gösterdi. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında arttı.

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2016 yıllık faaliyet raporunu yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul 2016 yıllık faaliyet raporunu yayınladı.

2016 yılında yıllık kira artışı yüzde kaç Haberi

2016 yılında yıllık kira artışı yüzde kaç

Yıllık kira artışı yüzde kaç?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile anlaşılan kira bedeline sene sonunda zam yapılıyor. Zamlı kira bedeli bir kira dönemi boyunca ödeniyor.


Yıllık kira artışının yasal oranlarda yapılması gerekiyor. Peki, yıllık kira artışı yüzde kaç oranında yapılır?


Borçlar Kanunu gereğince mesken ve işyerlerinde yıllık kira artışı farkı şekillerde hesaplanıyor. Mesken be işyeri kira artışı formülü ve hesaplama örnekleri şu şekilde sıralanıyor:


Meskenlerde yapılacak artışta, yasal olarak ÜFE oranlarının kullanılması gerekiyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınıyor.


İşyerlerinde ise bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşyeri sahibi sözleşmesinde hangi oran yazıyorsa o oranda zam yapabiliyor. Herhangi bir oranının belirtilmemiş olması halinde istenilen oranda zam yapılabiliyor.


Örnek hesaplama:

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre...