23 / 04 / 2024

2018 avm yatırımları

2018 avm yatırımları

AVM'lerde kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıları zora soktu. 15 milyar dolar civarında borcu bulunan sektör bankalardan yapılandırma istiyor.

Gündüz Bayer ve Yurdaer Kahraman'dan 4 yeni şirket!

Metro Properties Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Bayer ve  Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman bugün 4 yeni şirkete imza attılar. 

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2002-2018 döneminde yıllar itibarıyla Hakkari ili ile ilgili hazırladığı projeler ve yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın Aksaray projeleri ve yatırımları TBMM'de!

Bakanlığın 2002-2018 döneminde yıllar itibarıyla Aksaray ili ile ilgili hazırladığı projelere ve yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yabancıların gayrimenkul yatırımları yüzde 86,1 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, yabancıların gayrimenkul yatırımlarının 2019 yılı ilk çeyreğinde 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 86,1 oranında arttığını söyledi.

Fiba CP dünyadaki gayrimenkul yatırımlarına rehberlik edecek!

Fiba CP CEO'su Yurdaer Kahraman, Çin'den Romanya'ya uzanan AVM, ofis ve plaza yatırımlarını Fiba Grubu'nun gayrimenkul deneyimi ile birleştirdiklerini ve yatırım danışmanlığı misyonuyla gayrimenkul sektörüne de rehberlik edecekleri belirtti.

Muğla'ya yapılan yatırımlar TBMM gündeminde!

Muğla'nın büyükşehir olduğu tarihten 2018 yılı sonuna kadar Bakanlık tarafından ilde yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

16 yılda Malatya'ya yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Malatya iline yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir için hazırlanan projeler ve yatırımlar mecliste!

2002-2018 yılları arasında yıllara göre İzmir için hazırlanan projelere ve ile yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2018 avm yatırımları Haberi

2018 avm yatırımları

Alışveriş merkezi sektöründeki yaklaşık 60 milyar dolarlık yatırımı temsil eden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, bankalarla sektör borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda görüştüklerini dile getirdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye'ye son 10 yılda yapılan yabancı yatırımların yaklaşık yüzde 13'ünü çeken alışveriş merkezlerinde, kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıların borç geri ödemelerinde temerrüt riskini beraberinde getiriyor. Sektörün toplam 15 milyar dolar civarı borcu bulunuyor.

Bankalarla uzlaşmaları gereken iki kritik unsur bulunduğunu ifade eden Belgü, bunlardan birinin yeniden yapılandırmada yatırımcıların kredi aldıkları dönemdeki eski faizlerin geçerli olması olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kiralamalarda TL'ye geçiş nedeniyle AVM'lerin ticari değerlerinde de düşüş yaşandığına dikkat çeken Belgü, bu nedenle bankaların ek teminat taleplerinin önüne geçilmesinin de ikinci kritik nokta olduğunu...