29 / 03 / 2024

2018 Ekim ayı kira artış oranları

2018 Ekim ayı kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Böylece 2018 Ekim ayı kira artış oranları da belli oldu..

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayı sonunda ne oldu?

Bankaların güncel kredi faiz oranları ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri. Peki konut kredisi faiz oranları Ekim ayı sonunda ne oldu?

2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından ilgilendiği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı, böylece 2020 Ekim ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu...

Ekim ayı kira artış oranları belli oldu mu?

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren Ekim ayı kira artış oranlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, hafta başında açıklanması bekleniyor.

TOKİ Ekim ayı fırsatları başlıyor!

Binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ'de Ekim ayı fırsatları başlıyor. Çekilişsiz ve kurasız kampanya sunan TOKİ, konut ve iş yeri için başvuru tarihlerini açıkladı. İşte tüm merak edilenler...

Ekim ayında 787 inşaat şirketi kuruldu!

Kurulan şirket sayısı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 8,52 artarak 8 bin 352 oldu. Verilere göre Ekim ayında 787 inşaat şirketi kuruldu.

Konutta Ekim ayı beklentisi!

Ekim ayında konut satışı kredi faizi yoluyla sağlanan onca desteğe rağmen hem eylül ayma göre, hem de Geçen yılın ekim ayına göre az da olsa geriledi. Ancak kredi faizlerinin düşürülmesiyle konut satışlarının ivme kazanması planlanıyordu.

Çin'de Ekim ayı konut fiyatları yüzde 0.5 yükseldi!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan veriler kapsamında yeni konut fiyatları Ekim ayında aylık yüzde 0.5 yükseldi.

Konut kredisi mevduatı Ekim ayında da artıyor!

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, Ekim ayının ilk iki haftasında 64 milyar 863 milyon 422 bin lira arttı. Konut kredisi mevduatı ise 1 milyar lira üzerinde artarak 177 milyar 208 milyon 102 bin liraya ulaştı.

Ekim ayı kira artış oranı TEFE TÜFE ne kadar?

Her ay açıklanan TUİK rakamlarını birçok kiracı sıkı bir şekilde takip ediyor. 2019 başından beri artışları 12 aylık ortalama Tüketici Fiyatları Endeksi’ne (TÜFE) göre artırılmaya başlandı. Peki Ekim ayı TEFE TÜFE’ye göre kira artış oranları ne durumda? TUİK kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Tekirdağ Büyükşehir Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2019 Dönemi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çatalca Belediye Meclisimizin 2019 yılı Ekim ayı toplantısının 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda 12 gündem maddesi konuşuldu.

TOKİ'den Ekim ayı fırsatı!

Her yıl on binlerce kişi ev sahibi yapan TOKİ'nin güncel konut ilanları sıkça araştırılıyor. İşte TOKİ Ekim ayı ucuz ev ilanları...

2019 Ekim ayı kira artışı ne kadar oldu?

Dün açıklanan enflasyon rakamlarına bağlı olarak Ekim ayında yapılabilecek azami kira artışı belirlendi. Ekim ayında sözleşme yenileyecek kiracılar en fazla zam oranı yüzde 18,27 olabilecek.

2018 Ekim ayı kira artış oranları Haberi

2018 Ekim ayı kira artış oranları

2018 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Mevcut yasaya göre, kira zammı hesaplaması üretici fiyat endeksi oranları baz alınarak yapılıyor. Hesaplamada on iki aylık veriler baz alınıyor. 

Ancak geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) gereğince kira zammı hesaplamasında kullanılan enflasyon oranı değişiyor. 

Yapılan düzenlemeye göre kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranları olacak. Peki, bu ay kiracıya ÜFE'ye göre mi TÜFE'ye göre mi zam yapılacak?

Kira artışını TÜFE'ye bağlayan Yeni Ekonomi Programı 2019 yılı itibari ile geçerli olacak. Dolayısı ile bu tarihe kadar eski uygulamaya devam edilecek. Buna göre, kiracıya Ekim ayında yüzde 21,36 oranında zam yapılacak.

Mevcut kira sözleşmesi...