23 / 04 / 2024

2019 GRED Türkiye Gayrimenkul Sohbetleri

2019 GRED Türkiye Gayrimenkul Sohbetleri

he Global Showcase (Global Vitrin) adlı inovatif projesini hayata geçiren Türk girişimi GRED'in Gayrimenkul Sohbetleri’nin 10 – 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı! Baklava, sufle, künefe koltuğu kaptırdı!

2019 yılından 2023 Mayıs ayına kadar olan süreyi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce restoran üzerinden elde edilen sonuçlarla oluşturulan Türkiye’nin Tatlı Haritası ezberleri bozdu. İşte detaylar.

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

The Verdean’ın ikinci etabı Türkiye'de satışta! 

Knight Frank’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markaları arasında yer alan Gred, Londra’daki projesi The Verdean’ın ikinci etabını Türkiye’de satışa çıkardı. İşte ayrıntılar...

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi arttı!

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı. 2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı 340 bin Euro'ya ulaştı.  

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre yabancı vatandaşlar Türkiye'de 47 bin 369 adet gayrimenkul yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar 2019'a oranla yüzde 0,6 azaldı. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,9 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2020'de 2019'un aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 12,9 oldu.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Boykot sonrası Suudilerin Türkiye’deki konutlara ilgisi azaldı!

Türk mallarını boykot eden Suudiler'in Türkiye'deki konutlara da ilgisi düştü. Yabancılara satılan konutlarda her zaman ilk sıralarda olan Suudiler, şimdi sıralamada yer almıyor. 2019'un tamamında Türkiye'den 2 bin 208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 tane konut aldı.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Türkiye'de en çok harcama konuta!

TÜİK tarafından yapılan Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24.1 ile konut ve kira harcamaları aldı...

KİPTAŞ 'Fortune 500 Türkiye' listesinde 305. sırada!

İBB, "Fortune 500 Türkiye" listesi altı iştirak şirketi ile yer aldı. 2019 yılı net satış rakamlarına göre yapılan değerlendirmede İBB şirketlerinden KİPTAŞ 305. sırada yer aldı. 

Türkiye'nin en çok değerlenen gayrimenkulleri Silivri'de!

5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, 2019'da önceki yıla göre ortalama gayrimenkul fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile İzmir Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu. Türkiye'nin en çok değerlenen gayrimenkulleri Silivri'de...

2019 GRED Türkiye Gayrimenkul Sohbetleri Haberi

2019 GRED Türkiye Gayrimenkul Sohbetleri

Dünyanın sayılı gayrimenkul danışmanlık firmaları arasında gösterilen Knight Frank ile iş birliği yaparak The Global Showcase (Global Vitrin) adlı inovatif projesini hayata geçiren Türk girişimi GRED, 10 – 14 Haziran tarihleri arasında Bebek’teki ofisinde Gayrimenkul Sohbetleri’nin ikincisini gerçekleştirilecek.

İkincisi düzenlenecek GRED Bebek Gayrimenkul Sohbetleri’nin konusu Londra’daki gayrimenkul piyasası ve Mayıs ayında Türk yatırımcılara tanıtılan Londra’daki Star & Garter projesi olacak. Toplantılarda ayrıca urbanLAB Londra Konferansı’nda tanıtılan diğer projelerinde tanıtımı yapılacak.

“Star &Garter’dan Ev Sahibi Olmak, Keira Knightley veya Paul Mc Cartney gibi Ünlülere Komşu Olmak Demek”

GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, son derece niş projelere ev sahipliği yapan Londra’da özellikle Brexit süreciyle gayrimenkul yatırımının çok cazip bir seviyeye geldiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Knight Frank ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde dünyanın...