16 / 04 / 2024

2019 Haziran ayı kira artış oranları

2019 Haziran ayı kira artış oranları

TÜİK tarafından enflasyon oranları açıklandı. Buna göre, 2019 Haziran ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Haziran 2019...

Aile Bakanlığı ödemelerinde haziran ayı üzücü gelişmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemelerde üzücü bir gelişme yaşanıyor. Haziran ayıyla ilgili olan bu üzücü gelişme hakkındaki detaylar haberimizde...

Gram altın Haziran ayında bu kadar olacak! Cüzdanını kapan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!

Altın yatırımcıları, ekonomistlerin altın fiyatına ilişkin yorumlarını yakından izliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan çok tartışmalı bir iddia geldi. Başaran, altının Haziran ayında geleceğine dair rakamlar açıkladı.

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım - GFE), haziran ayında yıllık bazda % 134,  96, aylık % 7, 92 artış gösterdi. İşte detaylar…

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı! 

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı. Şirket, hem yurt içi hem yurt dışı otellerine ilişkin açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun o açıklaması...

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Otomobil ihracatı haziran ayında ne kadardı? Türkiye’nin haziran 2022 yılında otomobil ihracatı kaç TL? işte merak edilen soruların yanıtları!

Haziran ayının en çok satan otomobil markaları belli oldu!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında haziran ayında en çok satışı gerçekleştirilen otomobil markaları belli oldu. Peki haziranda en çok hangi otomobil markaları satıldı?

Vatandaş ondan çok dert yandı! İşte haziran ayının zam şampiyonu

Türkiye'de haziran ayında fiyatı en çok artan ürünler açıklandı. Buna göre geçtiğimiz ay yüzde 33,08 ile fiyatı en çok artan hizmet otobüs taşımacılığı oldu. Domates fiyatlarında ise düşüş meydana geldi.

Renault fiyatları haziran ayında zamlandı mı? Renault haziran ayı fiyat listesi!

Renault fiyatları Haziran ayında zamlandı mı? Renault almak isteyen vatandaşlar tarafından fiyat listeleri araştırılıyor. Peki Renault fiyatları ne kadar? İşte Renault fiyat listesi!

Honda Jazz'dan Haziran ayına özel fiyatlar! Yeni zam gelmeden koşun! İşte 21 Haziran 2022 fiyat listesi!

Honda Jazz'ın Haziran ayı fiyatları resmen açıklandı! Peki, Honda Jazz Haziran 2022 fiyatları ne kadar? İşte Honda Jazz 21 Haziran 2022 fiyat listesi... 

2019 Haziran ayı kira artış oranları Haberi

2019 Haziran ayı kira artış oranları

Kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yıllık olarak zam yapılıyor. Bu zam Borçlar Kanunu kapsamında hesaplanıyor. Kanunen söz konusu gayrimenkuldeki kiracıya üretici fiyat endeksi oranlarından daha yüksek bir oranda bir zam yapılamıyor. 

2018'de enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz yansıması nedeniyle kira artışı hesaplamasında değişiklik yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. 
 
Bu değişikliklere göre; Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının esas alınacağına ilişkin hüküm, kira sözleşmeleriyle akdedilmiş diğer kira sözleşmelerinin yenilenmesinde uygulanacak.

Enflasyon oranlarını her ay...