19 / 04 / 2024

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım - GFE), haziran ayında yıllık bazda % 134,  96, aylık % 7, 92 artış gösterdi. İşte detaylar…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı ile ilgili Tarım-GFE verilerini resmen duyurdu.

TÜİK’in açıklamış olduğu verilere göre; endeks haziran ayında bir önceki aya kıyas ile % 7, 92, geçen senenin aynı ayına göre ise % 134, 96, geçen senenin aralık ayına kıyas ile % 81, 07 ve 12 aylık ortalamalara göre % 70, 89 artış gösterdi.

Ana gruplarda, bir önceki aya bakıldığında tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde % 4, 57, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde % 8, 33 artış olarak kaydedildi. Geçen senenin aynı ayına göre tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde % 72, 3, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde % 145, 32 yükseliş kayıtlara geçmiş oldu.

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön