26 / 04 / 2024

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım - GFE), haziran ayında yıllık bazda % 134,  96, aylık % 7, 92 artış gösterdi. İşte detaylar…



ALT GRUPLAR

Yıllık Tarım - GFE'ye göre yedi alt grup daha düşük, dört alt grup daha yüksek değişim göstermiş oldu.

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar % 31, 88 ile veteriner harcamaları, % 46, 04 ile tohum ve dikim materyali oldu. Senelik artışın yüksek olduğu alt gruplar ise % 233, 89 ile gübre ve toprak geliştiriciler, % 228, 03 ile enerji ve yağlar olarak öne çıkmış oldu.

Aylık Tarım - GFE'ye göre; 10 alt grupta daha düşük, bir alt grupta daha yüksek değişim görüldü.

Aylık artışın düşük olduğu alt gruplar % 0, 13 ile veteriner harcamaları, % 0, 5 ile tohum ve dikim materyali oldu. Aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise % 20, 71 ile enerji ve yağlar, % 7, 26 ile hayvan yemi olarak dikkati çekti. Bir önceki aya göre azalışa giden tek alt grup ise % 0, 27 ile makine bakım masrafları olarak kayıtlara geçti.

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Herkes ev sahibi olacak! Genci, emeklisi, dar gelirlisi… Cumhurbaşkanı Erdoğan ucuz konut TOKİ'yi o tarihte duyuracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön