20 / 04 / 2024

2b arazileri 2013

2b arazileri 2013

Kandıra, Gölcük ve İzmit ilçelerinde, kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazileri alan bazı vatandaşlara, düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı....

Mehmet Şimşek: 2b arazilerinden beklenen gelir 4,8 milyar lira!

Maliye Bakanı Şimşek twitter üzerinden röportaj verdi...

2b arazileri satışları ile ilgili kanun teklifi verildi!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2-B arazilerinin, hak sahiplerinin durumuna göre bedelsiz, Emlak Vergisi değeri ya da rayiç bedel üzerinden satılması için kanun teklifi verdi...

2b arazi rayiç bedeli Alanya'da protesto edildi!

Alanya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşmesini isteyen köylüler, Antalya-Alanya karayolunda yaklaşık 3 saat süren yolu trafiğe kapatma eylemi yaptı

2b arazi satışları için Antalyalı köylüler yolu kapattı!

Antalya'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan Topallı köyü sakinleri, Antalya-Isparta yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

2B arazileri rayiç bedelinin yüzde 50 olma durumu görüşülecek!

TBMM'de Genel Kurul'da, tarımda kullanılan 2-B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 yerine yüzde 50 olarak uygulanmasını öngören teklif görüşülecek

2B arazilerinin satışları Gaziantep'te başladı!

Gaziantep'te 2B kapsamındaki arazilerin satış işlemlerinin başladığı bildirildi

2B arazi rayiç bedelleri yüzde 50'si esas alınarak hesaplanacak!

TBMM Tarım Komisyonu'nda kabul edilen teklife göre, taşınmazların satış bedeli, 400 metrekareye kadar olan kısım için rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak...

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!

Hazine ile olan mülkiyet sorunlarını çözmek isteyen vatandaşlara 16 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru hakkı tanındı. 2B arazileri ile Hazine’ye ait tarım arazilerini almak için süreyi kaçıran hak sahipleri başvuru yapabilecek....

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'de bulunan 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler yapılaşmaya açıldı. Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı Kağıthane Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

2b arazileri 2013 Haberi

2b arazileri 2013


Kandıra, Gölcük ve İzmit ilçelerinde, kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazileri alan bazı vatandaşlara, düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı. 

     Valilik 100. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 2B arazileriyle ilgili Kocaeli'deki ilk tapuların dağıtılacağını belirterek, kentte 2B kapsamında 11 bin 759 taşınmazın bulunduğunu söyledi. 

     Orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili Kocaeli'deki başvuru oranının yüzde 99 olduğuna dikkati çeken Topaca, başvuru işlemlerinin devam ettiğini anlattı. 

     Topaca, il genelindeki 92 köyde kapsam içine alınan arazilerin işlemlerinde satış aşamasına gelindiğini dile getirerek, "Hak sahiplerinin satın almak istedikleri taşınmaz, tarımsal amaçla kullanılıyorsa satış bedelinin yüzde 50'si oranında indirim hakkı kazanıyor. Tarımsal amaç dışında kullanılıyorsa, 400 metrekareye kadar olan kısımlarında yüzde 50 indirim hakkı var, 400 metrekareden...