24 / 04 / 2024

2B arazileri ne durumda

2B arazileri ne durumda

TSKB Kurumsal Değerleme ve Özel Projeler Deprartmanı Müdür'ü Ozan Kolcuoğlu 2B arazileri hakkında bir değerlendirme yaptı. Kolcuoğlu, 'Tapu kaydı tamamlanmış 2B arazilere yabancı yatırımcılardan ilgi büyük' dedi.

Mehmet Şimşek: 2B arazilerinde süre uzayacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazileri konusundabilgi verdi. Şimşek, " Mecliste bir tasarı söz konusu. Bu tasarıyla başvuru sürelerine ilave bir hak tanıyacağız " dedi.

2B arazileri markaj altında!

2B arazilerinde satışların başlamasıyla birlikte, 2B'lerin yoğun olduğu Göktürk'te hareketlilik başladı. Bölgede tapusu alınmış 2B'lere Arap ülkelerinden yatırımcılar ilgi gösterirken, Ruslar ve Azeriler satın almaya başladı...

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Microsoft kurucusu Bill Gates ABD'nin dört bir yanından arazi satın almaya devam ediyor. Gates'in arazileri ne yapacağı ise merak konusu oldu?

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!

Hazine ile olan mülkiyet sorunlarını çözmek isteyen vatandaşlara 16 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru hakkı tanındı. 2B arazileri ile Hazine’ye ait tarım arazilerini almak için süreyi kaçıran hak sahipleri başvuru yapabilecek....

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazileri ne durumda Haberi

2B arazileri ne durumda

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Değerleme ve Özel Projeler Deprartmanı Müdür'ü Ozan Kolcuoğlu 2B arazileri hakkında bir değerlendirme yaptı. İşte o değerlendirme;




Toplumda 2B yasası olarak da bilinen kanun 6831 sayılı Orman Kanununun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazlar ile Hazine’ye ait tarım arazilerini kapsamaktadır. Aslında kanunun amacı; Orman Kanununun 2 nci maddesi gereğince, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının yerleştirilmesi ve orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

İstanbul’daki 2B arazilerinin yaklaşık %15’i Beykoz’da bulunmaktadır. Beykoz’u sırası ile Ümraniye, Silivri, Çatalca ve Şile izlemektedir. Piyasanın 2B arazileri ile ilgili en büyük...