23 / 04 / 2024

2b arazilerine itiraz

2b arazilerine itiraz

2B yasasının İstanbul' da bazı sıkıntılara yol açtığını savunan ve yasada değişiklik talebiyle 8 gün önce İstanbul' dan Ankara'ya yola çıkan 3 kişi, Düzce' ye ulaştı...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2B alanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Adalar'da 2B arazilere günübirlik tesis izni!

İstanbul’un doğal güzelliklerine sahip Adalar ilçesinde bulunan 2B arazilerine günü birlik tesis yapılabilme izni çıktı. Bölgenin nüfusunun 5 kat artması planlanıyor.

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Ümraniye'de 2B arazilerine imar planı!

Ümraniye’nin Hekimbaşı, Kazım Karabekir, İnkılap ile Esenkent mahallelerini ilgilendiren imar planı düzenlemesi yapıldı.

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Gebze'ye 2B müjdesi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bürokratik sürecinin tamamlanarak saha çalışmalarının başlandığı 2B arazilerine ilişkin, “Bizlerde sizler kadar heyecanlıyız. Uzun bir süreçte sona yaklaşıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz” dedi.

Çekmeköy'deki 2B arazileri TBMM'de konu oldu!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde yer alan 2B arazilerine ve bir kısım arazinin bir Belediye Meclisi üyesinin yakınlarına tahsis edildiğine dair iddiaları mecliste konu oldu.

2b arazilerine itiraz Haberi

2b arazilerine itiraz


2B yasasının İstanbul'da bazı sıkıntılara yol açtığını savunarak yasada bazı değişikliklerin olması talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen 3 kişi, Düzce'ye ulaştı.


Üzerlerinde "2B için Ankara'ya yürüyoruz" yazılı yelek giyen İsmail Coşkun, Ali Akkaya ve Baki Eğirmi, İstanbul'dan başlattıkları yürüyüşün 8'inci gününde Düzce'ye geldi.


Grup adına AA muhabirine açıklama yapan Coşkun, 2B yasasayla haksızlığa maruz kalan bazı insanlar için mücadele ettiklerini söyledi.


 İstanbul'daki bazı semtlerde yasayla ilgili ciddi sorunların olduğunu iddia eden Coşkun, bu sorunu yaşayan vatandaşlar adına 20 Eylül'de İstanbul Ümraniye'den Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını anlattı.


Coşkun, İstanbul'da yasa nedeniyle mağdur olan diğer vatandaşların 30 Eylül'de araçlarla Ankara'ya hareket edeceğini dile getirerek, bu kişilerle 1 Ekim Salı günü TBMM önünde buluşacaklarını kaydetti.


Sorunlarını daha önce ilettikleri milletvekillerinin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını savunan Coşkun, "Amacımız, meclisin açıldığı...