23 / 04 / 2024

2B arazisine başvuru zamanı

2B arazisine başvuru zamanı

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2B arazisi başvurularında son gün yarın!

7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde başvuru süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2B arazisine başvuru zamanı Haberi

2B arazisine başvuru zamanı

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için Bakanlık tarafından herhangi bir uzatım kararı açıklanmadı. Dolayısı ile verilen 6 aylık süre dün sona erdi.  


2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak için süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ve taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler yararlandı.


Hazineye ait tarım arazilerinin satın alınmasına yönelik başvuruda bulunulabildi. 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için de başvurular da dün sona erdi.


Hak sahiplerinin ödemesi gerekecek satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapılacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak. Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.




Işıl Seren...