26 / 04 / 2024

2b için ankaraya yürüdüler

2b için ankaraya yürüdüler

2B yasasının İstanbul' da bazı sıkıntılara yol açtığını savunan ve yasada değişiklik talebiyle 8 gün önce İstanbul' dan Ankara'ya yola çıkan 3 kişi, Düzce' ye ulaştı...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

2B araziler için son şans!

Maliye Bakanlığı, 136 bin vatandaşın yararlanabilmesi ve 2B ile ilgili sorunların ortadan kaldırılabilmesi için ikici kez süre uzatımına gitti. 

2B araziler için emsal karar!

İstanbul Çatalmeşe Mahallesi'nde bir işadamının 2B arazisi üzerinde bulunan çiftliği için açtığı davada emsal karar verildi...

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

2B ve tarım arazileri için son gün 7 Eylül!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresinin 7 Eylül’de biteceğini belirterek, “Bu zamana kadar başvuru yapmayan vatandaşlarımız 7 Eylül’e kadar yaparlarsa hak sahibi olacak, ödemelerini kaçıranlar da ödeme yaparlarsa arazilerini alabilecek'' dedi.

2b için ankaraya yürüdüler Haberi

2b için ankaraya yürüdüler


2B yasasının İstanbul'da bazı sıkıntılara yol açtığını savunarak yasada bazı değişikliklerin olması talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen 3 kişi, Düzce'ye ulaştı.


Üzerlerinde "2B için Ankara'ya yürüyoruz" yazılı yelek giyen İsmail Coşkun, Ali Akkaya ve Baki Eğirmi, İstanbul'dan başlattıkları yürüyüşün 8'inci gününde Düzce'ye geldi.


Grup adına AA muhabirine açıklama yapan Coşkun, 2B yasasayla haksızlığa maruz kalan bazı insanlar için mücadele ettiklerini söyledi.


 İstanbul'daki bazı semtlerde yasayla ilgili ciddi sorunların olduğunu iddia eden Coşkun, bu sorunu yaşayan vatandaşlar adına 20 Eylül'de İstanbul Ümraniye'den Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını anlattı.


Coşkun, İstanbul'da yasa nedeniyle mağdur olan diğer vatandaşların 30 Eylül'de araçlarla Ankara'ya hareket edeceğini dile getirerek, bu kişilerle 1 Ekim Salı günü TBMM önünde buluşacaklarını kaydetti.


Sorunlarını daha önce ilettikleri milletvekillerinin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını savunan Coşkun, "Amacımız, meclisin açıldığı...