25 / 04 / 2024

2b olarak bilinen orman

2b olarak bilinen orman

Orman Genel Müdürlüğü, hangi ilde ne kadar 2B var sorusunun cevabını yaptığı tespitlerle duyurdu. Türkiye'de yaklaşık 500 bin hektarlık 2B alanı bulunuyor. En fazla 2B arazisine sahip iller arasında 45 bin 548 hektarla Antalya geliyor...

2B yasası nedir?

2B yasası nedir?: 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2 nci maddesinin (B) bendine göre 31/12/1981 tarihinden önce orman niteliğini tam olarak kaybederek Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler, kısaca 2B olarak ifade ediliyor...

10 maddede TOKİ 2022 projesi hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi ile ilgili kamuoyunda yanlış olarak bilinen doğru bilgileri açıkladı. İşte detaylar...

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...

Kahramanmaraş’ta tarım arazileri 2B olan vatandaşlardan tepki!

Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Yenidemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarım arazilerinin 2B olarak gösterilmesine tepki gösterdi... 

Elazığ Karakoçan'da kiralar TL olarak ödensin kampanyası!

Nüfusunun büyük kısmı Avrupa'da yaşadığı için, 'Avrupalı ilçesi' olarak bilinen, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kiraların Türk lirası olarak ödenmesi için kampanya başlatıldı. 

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'de bulunan 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler yapılaşmaya açıldı. Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı Kağıthane Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

2B arazi düzenlemesinde detaylar belli oldu!

Orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2/B araziler için yeni düzenlemenin detayları belli oldu. İkinci şanstan 200 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

2B Yasası'nın uygulanmasındaki 6 sorun TBMM'de!

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Manisa'da 2 bin 435 adet 2b arazi satışı yapıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

Manisa'da 2 bin 435 adet 2B arazisi satıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

Köylüler 2B arazilerinin taksitlerini ödeyemiyor mu?

2B olarak adlandırılan, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında beklenen olmadı. Büyük kısmı tarlalardan oluşan 600 bin arazinin 816 bin kullanıcısı bulunuyor. 629 bin başvurudan 392 binine satış yapıldı.

İstinye Bayırı'nın tabelası Katar Caddesi olarak değiştirildi!

Sarıyer'de İstinye Bayırı Caddesi olarak bilinen caddenin adı Katar Caddesi olarak değiştirildi. Caddeye adı verilen Katar devleti, bu vesileyle İstanbul büyükelçiliği nezdinde bir tören düzenledi.

2b olarak bilinen orman Haberi

2b olarak bilinen orman


Halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satın alma döneminde, Orman Genel Müdürlüğü Türkiye'de yaklaşık 500 bin hektarlık 2B alanını tespit etti. Buna göre, en fazla 2B arazisine sahip iller arasında 45 bin 548 hektarla Antalya birinci, 39 bin 287 hektarla Mersin ikinci, 34 bin 887 hektarla Balıkesir üçüncü sırada yer alıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye'de yaşanan hızlı sanayileşme ve gelişme sürecinin sonucu 1961 Anayasası'nın ilgili maddesiyle, 15 Ekim 1961'den önce tarım ve toplu yerleşim alanlarına dönüşmüş orman sahalarının, orman sınırları dışına çıkarılmasına imkan tanındı.


Daha sonra 1982 Anayasası ile de 31 Aralık 1981'den önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam kaybetmiş tarla, bağ, meyvelik, zeytinlik gibi çeşitli...