25 / 04 / 2024

3. Havaalanı inşaatında bitkiler korunuyor mu

3. Havaalanı inşaatında bitkiler korunuyor mu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da inşa çalışmaları devam eden 3. havaalanı sahasında yapılan flora tespit çalışmaları çerçevesinde 138 binden fazla bitki tohumu ve soğanının koruma altına alınarak başka yerlere taşındığını söy

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

3. havalimanı inşaatında üç işçi daha tutuklandı!

3. havalimanı inşaatında eylem yapan üç işçi daha tutuklandı. 3. havalimanında tutuklanan işçi sayısı 27'ye yükseldi. 

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

Park Mavera 3'ün inşaatının yüzde 30,438'i tamam!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Park Mavera 3'ün inşaatında son durumu paylaştı. Park Mavera 3'ün inşaatının yüzde 30,438'i tamamlandı.

Park Mavera 3'ün inşaatı yüzde 26,881 tamam!    

TOKİ, KAP'ta Park Mavera 3 projesinin inşaat ilerleme durumunu yayınladı. Projenin inşaatı yüzde 26,881 oranında tamamlandı.

3. Havalimanı inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığını söyledi.

Park Mavera 3'ün inşaatı yüzde 20,361 tamam!

TOKİ'nin İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda hayata geçirdiği Park Mavera 3 projesinin inşaatı yüzde 20.361 oranında ilerledi.

3. havalimanı inşaatında son durum! Havadan görüntülendi!

İstanbul Yeni Havalimanı’nı inşaat alanında çalışmalar son sürat devam ediyor. Havalimanının 29 Ekim 2018’de açılması planlanıyor.

Kağıthane'de dönüşüm kapsamında 3 bin inşaat sürüyor!

Revize edilen planları ve ulaşım yatırımları ile Kağıthane'nin cazibesi arttı. Bölgede 3 bin inşaat sürüyor. 110 bin birim de dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilendi.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

3. Havalimanı inşaatında 1 kişi öldü!

İstanbul 3'üncü Havalimanı inşaatında iş cinayetleri yaşandı. Taner Demirci (30), havanın karanlık olması nedeniyle önünü göremeyerek birinci kattan aşağıya düştü ve hayatını kaybetti.

3. havalimanı inşaatında zamanında yetiştirme stresi!

Daha önce 3. havalimanının ilk etabının 2018 yılının şubat ayında hizmete alınmasının planlandığı açıklanmıştı. Havalimanı inşaatını yoğun tempoyla devam ettiren yetkililer ciddi anlamda “zamanında yetiştirme” stresi yaşıyorlar.

3. Havaalanı inşaatında bitkiler korunuyor mu Haberi

3. Havaalanı inşaatında bitkiler korunuyor mu

Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülkemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin devamı ve gelecek nesillere aktarılması maksadıyla ülke genelinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu çalışmalardan birisini de İstanbul’da inşaatı devam eden 3. havaalanında yaptık. Bakanlık olarak bu çalışmalarımızla 138 binden fazla bitkinin tohum ve soğanlarını başka yerlere taşıyarak, bu türlerin devamlılığını garanti altına aldık” diye konuştu.


İstanbul 3. havaalanı sahası içerisinde yapılan çalışmalar çerçevesinde Galanthus x valentinei (Kardelen Soğanı), Lilium martagon L. (Türk Zambağı, İstanbul Zambağı) ve Nectaroscordum siculum (Ucria) Lindl. subsp. bulgaricum (Janka) Stearn (Sicilya Bal Zambağı), Centaurea hermannii (Peygamber Çiçeği) ve Cirsium polycephalum (Çokbaşlı Köygöçüren) türleri tespit edildi ve bu türler koruma altına alınarak nakilleri yapıldı.


Tespiti yapılan soğanlı türler arasında yer alan ve endemik olan...