19 / 04 / 2024

3. Havalimanı ihalesi 3 mayıs

3. Havalimanı ihalesi 3 mayıs

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde erteleme yok. İhale 3 Mayıs'ta yapılacak" dedi

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

Gayrettepe-3.Havalimanı Metro Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

Aylardır tartışması süren Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının ihalesi sonuçlandı. Zorlu ihaleyi 999 milyon 769 bin Avro bedel ile Kolin-Şenbay İnşaat firmaları aldı.

Çuhadaroğlu, 3. havalimanı ihalesi kazanamadı!

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama 3. havalimanının tümüne ilişkin, bu tüm büyüklük içinde açılan yaklaşık 87 bin 230 metrekarelik yaklaşık ilk etap ihalesine 1 Nisan 2016 tarihinde teklif verilmişti. Verilen teklif olumsuz sonuçlandı.

Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattı yapım ihalesi 2016'da!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

Akfen'den Hamdi Akın'ın 3.havalimanı açıklamasına düzeltme!

Akfen Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada "Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın konuşmasında '3. havalimanı yerine 3. pist olmalıydı' şeklinde bir ifadesi bulunmuyor" denildi...

3.havalimanı alanına 3 akaryakıt deposu kurulacak!

CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.

3.havalimanı inşaatı için itmeli damper geliştirildi!

3. havalimanından üst geçit facialarına da son verecek buluş çıktı. EMK Grup, killi ve zor arazide damperini açamayan kamyonlar için itmeli damper geliştirdi..

TMMOB: 3.havalimanı 70 metre kotunda olursa iniş kalkış yapılamaz!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir." ifadelerine yer verdi...

3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul 120 milyon yolcu ağırlayacak!

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul'da toplam 120 milyon yolcu ağırlanacak...

Yüksek hızlı trenle Ankara 3. havalimanına bağlanacak!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak.

Ankara hızlı trenle 3. havalimanına bağlanıyor!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak

Ankara, 3. havalimanına 1.5 saatte bağlanacak!

Ankara, 3. havalimanına 1.5 saatte bağlanacak. Bakan Lütfi Elvan, Ankara’yı İstanbul’a, 350 kilometre hızla, 1 saat 30 dakikada birbirine bağlayacak yeni bir hızlı tren projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

3. Havalimanı ihalesi 3 mayıs Haberi

3. Havalimanı ihalesi 3 mayıs


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinin ertelenmeyeceğini, ihalenin 3 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirdi. 


     Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en uzun tünelinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


     Binali Yıldırım, bir gazetecinin İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde bir erteleme olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, ihalede bir erteleme olmadığını ifade ederek, "İhale 3 Mayıs 2013'te yapılacak" dedi. 

     Bakan Yıldırım, "İhaleye kaç firma katılacak-" sorusunu "Yirmiye yakın şartname alan var ama hangisi teklif verecek bilmiyoruz" diye...