23 / 04 / 2024

3. köprü çözümü

3. köprü çözümü

Büyüklüğü, ekonomisi ve ülke nüfusunun yüzde 15'lik payı ile ayrı devlet kabul edebileceğimiz İstanbul'da 3'ncü köprüyü tartışıyoruz. 1.köprü; Boğaziçi 1973, 2.köprü; Fatih Sultan Mehmet 1988'den beri İstanbul'un iki yakasına hizmet veriyor.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Rekabet Kurumu: 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu hisse devri izne tabi değil!

Rekabet Kurumu, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. hisse devri işleminin 'izne tabi olmadığına' karar verdi.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Bakan Arslan'dan 3. köprü eleştirilerine yanıt!

Bakan Arslan, "3. köprü uzak" eleştirilerine "Aldığınız mesafe belki küçük, şimdi daha fazla mesafe gidiyorsunuz ama dur- kalktan kaynaklı 3-4 misli yakıt tüketiyorlar. Çevreye verdiğimiz zarar ayrı bişey. En azından 3. Köprü kullandığınızda hangi saatte hangi zamanda hedef noktaya ulaşacağınızı bil

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Antakya Güzelburç'ta köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor!

Lütfü Savaş önderliğinde HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Antakya ilçesinin Güzelburç Mahallesi’nde başlattığı köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

3. köprü çözümü Haberi

3. köprü çözümü

Boğaziçi Köprüsü'nden 1974'te 12 milyon olan geçen araç sayısı, yıllık ortalama 70 milyon seviyelerine ulaşırken, ikinci köprüden geçenlerle birlikte yıllık toplam sayı 135 milyon seviyelerine erişmiş bulunuyor. 3.köprü ile birlikte tartışılan konulardan bazıları:

Köprü, İstanbul'un ulaşım problemine çare olabilecek mi?

Trafiğe çözüm olarak inşaa edilen 2'nci köprünün İstanbul trafiğini olumsuz yönde etkilediği ve köprü yapının çözüm değil; çözümsüzlük olduğu öngörülmektedir. 1997 yılında yapılan sayımda İstanbul'un nüfusu 9 milyon seviyelerinde iken bugün 12 milyon seviyelerini geçmiştir. İstanbul'da ortalama günde 500 araç trafiğe çıkarken; 4 dakikada 1 kişi İstanbul göç kervanına...