25 / 04 / 2024

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma

İstanbul’a yapılacak 3. köprü ve bağlantı yolları için 8 ilçedeki bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir! 3 aylık ödeme için düğmeye basıldı!

Verilen son dakika bilgilerine göre, paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir.3 aylık ödeme için düğmeye basıldı. Acil bakın...

Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak! Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi! Bu paraları almayı sakın unutmayın!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası ödemeleri arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak. Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi... Bu paraları almayı sakın unutmayın...

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

3. köprü satılıyor mu?

Türkiye'nin iki mega projesinde özel işletmeler paylarını satmaya hazırlanıyor. Üçüncü Köprü için İtalyanlar Çinliler ile pazarlık yapıyor. 3. havalimanı için ise yoğun bir Fransız ilgisi olduğu iddia ediliyor.

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Devlet Bahçeli Köprüsü için 2 defa borçlanma yetkisi verildi!

‘Devlet Bahçeli Köprüsü’ ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni köprü için yapılan borçlanmalar hakkında açıklamalarda bulundu..

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak. "Dünyanın en uzun köprüsü" olacak köprü için 18 Mart'ta yapılacak temel atma töreni öncesi Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang ile imza töreni düzenlenecek.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma Haberi

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma

Buna göre, İstanbul’da Başakşehir, Arnavutköy, Sarıyer,  Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye’deki bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce acele kamulaştırılacak. Kararda, “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında, ekli harita ile listede güzergâhı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 5/1/2015 tarihli ve 500 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.


SIK SIK BAŞVURULUYOR


Acele kamulaştırma, olağan kamulaştırmadan farklı olarak; yurt savunması ihtiyacı kapsamında veya aceleliğine Bakanlar Kurulu’nca karar verilecek hallerde uygulanabiliyor. Ancak son dönemde birçok yerdeki hidroelektrik-rüzgâr enerji santralları, enerji iletim hattı projeleri, sulama inşaatları için acele kamulaştırma kararları alındı. Son kararla 3. köprü de, bu kapsama alınmış oldu....