20 / 04 / 2024

3.havalimanı ceo

3.havalimanı ceo

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanının ne kadara mal olduğu belli oldu!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

3. havalimanının yüzde 52'si tamam!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Akçayoğlu: "3. havalimanının yüzde 52’sini tamamladığımız bugünlerde, 2 bin 800 beyaz, 23 bin 200’ü mavi yaka olmak üzere toplam 26 bin kişi canla başla havalimanımızı Türkiye ile buluşturmak için çalışıyor." dedi.

3.Havalimanı'nın açılışı erkene alındı!

3'üncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projeyi 2018 Ekim'den daha erken vakitte tamamlayacaklarını belirterek, "Şu anda projede 7 bin 500 kişi çalışıyor" dedi.

Yusuf Akçayoğlu 3. Havalimanı Projesi'ni anlattı!

3 Havalimanı projesini üstlenen İGA Havalimanları’nın CEO’su Yusuf Akçayoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İGA’nın CEO’su Akçayoğlu, ormanların zarar gördüğü yönündeki yaygın eleştiriye ilişkin konuştu.

3. Havalimanı'nda 17 taşeron firmayla anlaşıldı!

3. Havalimanı'nda yıl sonuna kadar 250 milyon metreküp toprak taşınacak. CEO Yusuf Akçayoğlu, hafriyat işleri için 17 taşeron firmayla çalıştıklarını söyledi.

3. Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

3. Havalimanı'nda DHMİ'nin yer teslimini yaptığını belirten CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu, "1 Mayıs inşaat sürecinin başladığı tarih oldu. Önümüzdeki günlerde master planımız da onaylanır" dedi..

3. Havalimanı'nda yer teslimi tamam!

3. Havalimanı'nda DHMİ'nin yer teslimini yaptığını belirten CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu, "1 Mayıs inşaat sürecinin başladığı tarih oldu. Önümüzdeki günlerde master planımız da onaylanır" dedi

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3.havalimanı ceo Haberi

3.havalimanı ceo

Daha önce Katar’da havaalanını hayata geçiren, Abu Dabi havalimanını yöneten Yusuf Akçayoğlu, önceki hafta 3. havalimanına CEO olarak transfer oldu. TAV’dan CMLKK ortaklığına geçen Akçayoğlu, Ortadoğu’daki tecrübeleriyle İstanbul’un 3. havalimanının vaktinde tamamlanmasını sağlayacak. Projenin detaylarını AKŞAM’a anlatan Akçayoğlu, son dönemde gündeme gelen ‘3. havalimanı şart mıydı’ sorusuna da, ‘Ağaçlar kesiliyor, doğa katlediliyor’ söylemlerine de yanıt verdi. 


- TAV’dan 3. havalimanı’na transfer oldunuz. Bu teklif neden size geldi?  

Yaklaşık 11 yıldır Ortadoğu coğrafyasındaydım. Oralarda büyük havaalanı projelerine dahil oldum. Eski firmam TAV İnşaat’ta oradaki bütün majör havaalanı inşaatlarını aldık. Ve başarıyla bitirdik. Bu süreçte Hamdi Akın ve Sani Şener’le çok yakın çalışma fırsatı buldum. İkisi de Türk havacılığı için çok önemli isimler. Hamdi Bey yap-işlet modeliyle TAV’ı yaratmıştır. Sani Bey de...