25 / 04 / 2024

7 kilometrelik gökdelen

7 kilometrelik gökdelen

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerden biri olan Japonya, bu kez dünyanın en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Sky Mile Tower adı verilecek olan bu gökdelen, 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip olacak.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

DS 7'ye bu ay 43 bin 800 TL zam geldi! İşte DS 7'nin güncel fiyatları!

DS 7'ye bu ay 43 bin 800 TL zam geldi. Peki DS 7'nin Ağustos 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte DS 7'nin güncel fiyatları...

DS 7'nin Temmuz 2023 fiyatları resmen açıklandı! 218 bin 800 TL'lik zammı görenler gözlerine inanamadı!

DS 7'nin Temmuz 2023 fiyatları resmen açıklandı. 218 bin 800 TL'lik zammı görenler gözlerine inanamadı... Peki DS 7'nin güncel fiyatları ne kadar? İşte DS 7 Temmuz 2023 fiyatları...

DS 7'ye 276 bin 500 TL zam geldi! DS 7'nin zamlı fiyatlarını görenlerin ağzı resmen açık kaldı!

DS 7'ye 276 bin 500 TL zam geldi. DS 7'nin tek tek açıklanan zamlı fiyatlarını görenlerin ağzı resmen açık kaldı. İşte DS 7'nin güncel fiyat listesi...

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.

Ekonomik güven endeksi yüzde 0.7 arttı!

Ekonomik güven endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0.7 artış göstererek 39 ayın en yüksek değeri olan 100.8 seviyesine yükseldi.

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi Şubat'ta yüzde 5,7 azaldı!

TUİK şubat ayı ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi aynı dönemde yüzde 5,7 düşüş gösterdi.

7 kilometrelik gökdelen Haberi

7 kilometrelik gökdelen

Japon mühendisler, 2045'te tamamlanması beklenen mega bir proje kapsamında 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip gökdelen inşa edecek.


'Sky Mile Tower' adı verilecek olan bu gökdelen, bugün için dünyanın en yüksek binası olan 828 metrelik Burç Halife'yi ikiye katlayacak.


Sabah


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


İlginç ve teknolojik buluşlarla günlük yaşama kolaylık kazandıran Japonlar, şimdi de dünyanın en yüksek binasını yapmak için kolları sıvadı.


Başkent Tokyo’nun güneybatı bölgesindeki Tokyo Körfezi’ne inşa edilecek bin 700 metre uzunluğundaki ‘Sky Mile Kulesi’, şu an dünyanın en uzun binası olan Dubai’deki 828 metrelik Burç Halife’nin iki katı yüksekliğinde olacak. 2045 yılında tamamlanacağı açıklanan devasa kulenin 500 bini aşkın kişiye ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor. Sahile yakın yerlerde yaşayanların tayfun, deprem ve tsunami gibi olaylarla karşı karşıya kaldığını belirten yetkililer,...