25 / 04 / 2024

abd de kredi borçları

abd de kredi borçları

ABD Başkanı Bush bazı mortgage kredilerinin faiz oranlarının 5 yıl süreyle dondurulacağını söyledi. Kararın 1.2 milyon borçluyu rahatlatacağı belirtildi.

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

ABD'de kripto paralar için onay bekleniyor!

ABD'de kredi birlikleri, Bitcoin gibi kripto varlıklara doğrudan yatırım yapabilmek için regülatör onayı bekliyor. 

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

ABD'de konut borçları 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkı borcu 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 1,4 artarak 14,15 trilyon dolara yükseldi. Amerikalıların en çok borçlandığı kalem ise konut kredileri oldu. Konut kredilerini öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kredi kartları takip etti.

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

ABD’de konut fiyatları yüzde 4,5 artacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, bu yıl ABD’de konut fiyatlarının yüzde 4,5 artacağı öngörüldü. ABD’de 10 yılda toplam nüfusun 20 milyon arttığı hatırlatıldı.

ABD'de konut fiyat başlangıçları yüzde 9,8 arttı!

ABD'de konut başlangıçları zirve yaptı. Haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de Konut Piyasası Endeksi 10 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, NAHB Konut Piyasası Endeksi 60 değerini alarak, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Arçelik, ABD'de konut projelerine girdi!

ARÇELİK, ürünleriyle New York, Hollyvvood ve Toronto'daki yaşam alanları için hazırlanan ankastre ürün gamı, ünlü mimar Karim Rashid'in ABD'de tasarladığı iki konut projesinde yer alacak.

ABD’de askıda konut satışları beklentinin altında kaldı!

ABD’de mayıs ayı askıda konut satışları yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verileri açıklandı.

ABD'de konut piyasası istikrarını koruyor!

ABD'de konut başlangıçlarındaki son iki aydaki rakam; 7 yılın zirvesine çıktı. Başlangıçlar Nisan'daki 1,17 milyonun ardından Mayıs'ta 1 milyon 36 bin oldu.

Seramik ihracatı ABD'de yükselişte!

Türkiye, global krizde pazar kaybettiği ABD'de tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle tırmanışa geçti. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Kayan, "ABD, 5 basamak yükselerek 3'üncü oldu." dedi.

ABD'de 1'inci el konut satışları yüzde 6,8 arttı!

ABD'de 1. el konut satışları, nisan ayında yüzde 6,8 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları nisanda, önceki aya kıyasla yüzde 6,8 artarak 571 bine ulaştı.

abd de kredi borçları Haberi

abd de kredi borçları

ABD'de devam eden mortgage krizine Başkan George W. Bush el koydu. Dün ABD Hazine Bakanı Henry Paulson ve üst düzey finans yetkilileriyle bir araya gelen ABD Başkanı Bush mortgage krizi ile ilgili 'kurtarma planını' açıkladı. Alınan karara göre mortgage sektöründe özellikle yüksek riskli konut kredilerine (subprime) yönelik bazı kredi oranlarının 5 yıllığına dondurulması kararı alındı. Yapılan açıklamada atılan bu adımın özellikle 2010 yılına kadar düşük kredi faiz diliminden yüksek faiz dilimine geçecek ve ödeme zorluğuyla karşı karşıya kalacak tüketicilere yönelik olduğu vurgulandı. Uzmanlar planın hayata geçmesi halinde 1.2 milyon mortgage kullanıcısının rahata kavuşabileceğini söyledi. Verilen bilgilere göre bu dilim içerisinde bulunan ve geri ödenmeme riski yüksek olan kredi miktarı 367 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Kurtarma...