27 / 04 / 2024

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, ABD'de konut fiyatlarının, nüfus ağırlıklı ortalama bazında geçen senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 10,5 ile "aşırı" değerlendiği bildirildi.

Fitch Ratings: ABD de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Ayrıca yine verilen detaylara göre, bununla beraber konut fiyatları düşüş eğilimi gösterirken, aşırı değerlenmenin azalmaya devam edeceğinin tahmin edildiği bildirilen söz konusu açıklamada, konut fiyatlarının 2022 yılının Ekim ayında yüzde 0,5 oranında düşerek art arda dördüncü ay gerilediği belirtildi.

Aktarılan detaylara göre, aşırı değerlemenin Batı kıyısından Doğu'ya kaydığına değinilen açıklamada, 2022 yılının 3. çeyreği itibarıyla konutların en fazla değer kazandığı eyaletlerin Hawaii, Güney Karolina ve Kuzey Karolina olduğu da kaydedildi.

Peki Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada başka hangi detaylar yer aldı? ABD'de Yüksek konut kredisi faiz oranları konut fiyatlarını baskılamaya devam ediyor mu? İşte konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detayları...


Geri Dön