26 / 04 / 2024

abd haziran 2021 gayrimenkul sektörü

abd haziran 2021 gayrimenkul sektörü

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM), tarafından açıklanan verilere göre; ülke genelinde Haziran ayında gayrimenkul ve kiralama sektörü gerileme kaydetti.

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 11,3 azaldı ve 1 milyon 283 bine geriledi. Söz konusu rakamlar Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük rakamlar...

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.

ABD'de konut başlangıçları Haziran'da yüzde 8 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan istatistiklere göre, ABD'de konut başlangıçları Haziran ayında yüzde 8 azalışla 1 milyon 434 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD Haziran ayı  enflasyon rakamları açıkladı. Buna göre haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.

Elimizdeki dolarları satalım mı? 7 dev banka peş peşe açıkladı! Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim, duymadım demeyin!

ABD doları 2021 yılının son çeyreğinde Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmaya başlayarak 8 liradan 19 liraya kadar yükselirken 7 dev bankadan peş peşe açıklama geldi. Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim duymadım demeyin!

Altın ve dolarda endişeli bekleyiş! Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisinde! 

Piyasalar ABD enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor. Peki ABD haziran ayı verileri saat kaçta açıklanacak? Piyasalar ABD enflasyon verisinden nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Tedirgin eden beklenti! 41 en yılın en zirvesi gelebilir

Küresel piyasalarda gözler ABD'de bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinde. ABD haziran enflasyonundaki son 41 yılın yeni zirve beklentisi piyasalarda belirsizlikleri yükseltirken, artan dolar talebiyle dolar endeksi 108,1'le son 20 yılın zirvesindeki seyri sürüyor.

Mazota yüzde 2 bin 138 zam! Böylesi görülmedi kuyruklar oluştu

Mazot fiyatı 2002 yılında 1 lira 24 kuruşken bugün 28 liraya dayandı. Mazot fiyatı yirmi yılda yüzde 2 bin 138 oranında artış gösterdi. Bundan bir yıl önce, 7 Haziran 2021 tarihinde deposu 436,8 TL'ye dolan bir aracın bu gece gelecek zamla birlikte deposu 1,675 TL'ye dolacak.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Peker GYO, bağımsız denetim şirketini seçti!

Peker GYO, şirketin 30 Haziran 2021 tarihli finansal tablolarının bağımsız sınırlı denetimi ve 31 Aralık 2021 tarihli finansal tablolarının bağımsız denetimi için Güney Bağımsız Denetim'in seçilmesine karar verdi.

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul İstatistik Ofisi'nin Ağustos 2021 konut piyasası raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre; İstanbul genelinde Haziran 2021 itibariyle yeni ev fiyatları, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 25 artış kaydederken, Türkiye genelinde yüzde 33 yükseldi. 

abd haziran 2021 gayrimenkul sektörü Haberi

abd haziran 2021 gayrimenkul sektörü

ABD'De faaliyet gösteren ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM), Haziran ayına yönelik imalat dışı endeks raporunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ISM imalat dışı endeksi, Haziran ayında önceki aya oranla 3,9 puan azalarak 60,1' geriledi.



ISM imalat dışı endeksi için yapılan anketler, ülkedeki hizmet sektöründe 16 alanda büyüme, 2 endüstride ise küçülme kaydettiğini belirledi. Bu sürede küçülme kaydeden "gayrimenkul ve kiralama" ile "tarım, ormancılık, balıkçılık ve avcılık" oldu.

ABD'de konut fiyatları uçtu: Yatırımcılar yön...