29 / 03 / 2024

abd krizinin nedeni

abd krizinin nedeni

Nobel ödüllü ABD'li ekonomist Joseph Stiglitz, finans piyasalarında yaşanan krizin, 1929'daki Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en ciddi sarsıntı olduğunu söyledi.

ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesi altının cazibesini azalttı!

Altın, ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesinden sonra değerli metalin cazibesini kaybetmesi ve yatırımcıların hisse senetlerindeki yükselişe odaklanmasıyla yatay işlem gördü ve altının cazibesi azaldı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Apple Watch ABD'de yasaklanabilir! nedeni ise tüyler ürpertici

ABD gündemi teknoloji devi APPLE firmasının meşhur Apple Watch'ları hakkında şok bir iddia ile sarsıldı. İddia doğru ise Apple'ın kandaki oksijen seviyesini ölçen ürünlerin patentini izinsiz şekilde kullandığı söyleniyor

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları nedeni ile ABD'de bulunan Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

ABD'de ikinci el konutları pandemi ve savaş vurdu

ABD ekonomisinde beklenen resesyon ikinci el konut piyasasını da etkiledi. Konut satışları Haziran 2020 yılından bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. Uzmanlar konut satışlarındaki düşüşün nedeni olarak iki faktöre dikkat çekti.

ABD’de koronavirüs nedeniyle işsiz kalanların sayısı 33.3 milyon oldu!

ABD’de koronavirüs salgını nedeni ile işsiz kalanların sayısı bu hafta 3.2 milyon kişi daha artış göstererek, 33.3 milyona ulaştı.

ABD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı'ndan S-400 açıklaması!

ABD Senatosu'na bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, Kongre üyelerinin Türkiye'ye S-400'ler nedeni ile yaptırım öngören tasarıyı geçirmelerini istemediğini aktardı.

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

ABD'de konut ve otomobil satışlarında patlama yaşandı!

ABD ekonomisinin düzelmeye başladığının en önemli işaretlerinin başında konut ve otomobil satışları geliyor. 2008’de patlak veren mortgage krizinin etkisiyle kesilen otomobil ve konut satışlarında yeniden patlama yaşanmaya başladı...

ABD'de evler 25 bin dolara satılıyor!

ABD´de mortgage krizinin yaraları sarılamazken, havuzlu evlerin fiyatları bazı eyaletlerde 25 bin dolara kadar geriledi

ABD konut piyasası borsaları vurdu, kan kaybı devam edecek

ABD konut piyasası tüm dünyada borsaları bir kez daha üzdü. Teşvikler bitti, kel göründü!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 32.7 düştü

ABD'de yeni konut satışları mayıs ayında, nisana göre yüzde 32.7 düşerek yıllık bazda 300 bin adet oldu

abd krizinin nedeni Haberi

abd krizinin nedeni

Stiglitz, en büyük problemin, mortgage kredilerinin geri ödemesini yapamayan tahmini 2 milyon Amerikalının evlerini kaybedecek olması olduğunu söyledi. Stiglitz, krizin Irak Savaşı'yla da bağlantısı olduğunu belirterek, savaş harcamalarının ekonomiyi ciddi manada etkilediğini ancak bu etkinin boyutunun kamuoyundan gizlendiğini belirtti.