29 / 03 / 2024

ABD\'de konut fiyatları

ABD\'de konut fiyatları

ABD'de Şubat ayında konut fiyatları yıllık bazda artış gösterdi. Böylece, üç yıldır ilk kez konut fiyatları yıllık olarak artış göstermiş oldu

Rekor sürdü: ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükselerek rekoruna devam etti. İşte detaylar...

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,4 azaldı ve 5,61 milyona geriledi. Ancak fiyatlar rekoru gördü. 

ABD'de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, konut fiyatları geçtiğimiz yıl aralık ayında yıllık yüzde 10,4 artış gösterdi.

ABD\'de konut fiyatları Haberi

ABD\'de konut fiyatları

Konut fiyatlarındaki mevsimsel olarak uyarlanmamış yüzde 0,6'lık yükselişe karşın Standard & Poor's/Case-Shiller konut fiyatları endeksinde yer alan 20 kentten 11'inde fiyatlar düştü.

ABD'de konut fiyatları en son 2006 yılı Aralık ayında yıllık bazda artış göstermişti.

Şubat ayında konut fiyatları 2009 yılı Mayıs ayında yaşanan dibe göre yüzde 3'den fazla artış göstermiş olsa da hala 2006 yılı Mayıs ayındaki zirvenin yüzde 30 altında seyrediyor.

Las Vegas yüzde 15 ile en fazla yıllık bazda düşüşün, San Francisco yüzde 12 ile en fazla yükselişin yaşandığı yer oldu.

S&P Endeks Kurul Başkanı David Blitzer, yaptığı açıklamada, verilerin, konut fiyatlarının herhangi bir sürdürülebilir kazanımdan önce düşebileceği riskine işaret ettiğini belirtti.

Öte yandan, ABD'de Nisan ayında tüketici güveni finansal krizin başladığı 2008 yılı Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye...