27 / 04 / 2024

acil arama kurtarma timi beykoz acil arama kurtarma timi

acil arama kurtarma timi beykoz acil arama kurtarma timi

Beykoz Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 580 bin TL’lik hibe desteğiyle olası İstanbul depremi ve afetlerde ilk müdahaleyi yapacak 37 kişilik acil arama kurtarma timi kuruyor...

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin sonuna gelinirken sıra depremzedelerin geçici olarak barınmalarının sağlanması ve daha da önemlisi kalıcı konutlar için zemin etüdü çalışmaları da başladı...

Koç Holding 20 bin kişiye yaşam alanı oluşturacak

531 çalışanı deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan Koç Holding, bölgeye yapılacak yardım projelerini açıkladı

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Emirates depremzedeler için hava köprüsü kurdu

Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerin ardından Emirates, International Humanitarian City (IHC) ile birlikte her iki ülkedeki saha yardım çalışmalarını ve arama-kurtarma faaliyetlerini desteklemek adına bir hava koridoru oluşturdu.

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.

AKUT’tan hayati uyarı: “Umutlar yitirilmesin, daha çok işimiz var!”

Yüzyılın depremi ile sarsılan 10 ilde mucize kurtuluşlar devam ederken, AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Zeynep Yosun Akverdi böyle konuştu ve “151 kişiyi enkazdan sağ çıkardık. 1100 elemanla canla başla çalışıyoruz” dedi.

TMSF'den son dakika! AFAD'a 102 milyon TL destek!

TMSF, AFAD'a 102 milyon lira sağladığını bildirdi. Koza Altın bünyesindeki iş makineleri ve tecrübeli madenciler, arama kurtarma ekip ve ekipmanları bölgeye sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

İstanbul depremi, İstanbul sınırları içinde kalmayacak!

AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Recep Şalcı, olası İstanbul depremi için Kocaeli’deki hazırlıkların çok yüksek düzeyde olması gerektiğine dikkat çekti.

Kanal İstanbul'un temeli 4 gün sonra atılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeniden gerçekleştirilen "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin açılış törenine katıldı. Karaismailoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

acil arama kurtarma timi beykoz acil arama kurtarma timi Haberi

acil arama kurtarma timi beykoz acil arama kurtarma timi

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından açılan “Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı”na başvuruda bulunan Beykoz Belediyesi arama kurtarma timi kurmak üzere 580 bin TL hibe almaya hak kazandı. 

Bu hibeyle kurulacak olan “Beykoz Belediyesi Arama Kurtarma Birimi” ilçede tam donanımlı araç ve ekipmanlarıyla afetlerde ilk müdahaleyi yapacak, halka yönelik deprem bilinçlendirme faaliyetleri düzenleyecek. 

“Beykoz Belediyesi Arama Kurtarma Birimi”nin proje sözleşmesi İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yeşilköy’deki merkezinde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından imzalandı. 


8 Ay İçinde Hazır  

Deprem, yangın, sel baskını gibi doğal afetlerde ilçe sakinlerine ilk müdahaleyi yapacak olan “Beykoz Belediyesi Arama Kurtarma Birimi”nin 8 ay içinde araç, ekipman ve gönüllüleriyle müdahaleye hazır hale gelecek. 

Birimin kurulması için sağlanan destekle öncelikli olarak tam teşekküllü arama-kurtarma aracı ve gerekli ekipmanlar alınacak, arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak...