19 / 04 / 2024

Acunkent mağdurları dava

Acunkent mağdurları dava

Uluhan Grup'un yarım kalan projesi Acunkent'in mağdurları bir araya gelerek yeni bir dava açtı. İnşaatın zamanında tamamlanamadığını ve yüklü miktarda fark istendiği için ceza davası açtıklarını belirten mağdurlar evlerini istiyor.

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Acunkent mağdurlarının akılalmaz iddialarda bulunduğu proje için sevindirici haber geldi. İşte mahkemenin verdiği o karar...

Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi kuruldu!

Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği projeden ev alıp mağdur olan vatandaşlar Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu.

Necmi Kadıoğlu'ndan konut mağdurlarına: Sizi dava edeceğim!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendini eleştirenlere yanıt verdi. Kendi döneminde yapılan hizmetleri sıralayan Kadıoğlu, konut mağdurlarına da "Sizi dava edeceğim" dedi.

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Nusaybin'deki terör mağdurları konutlarına kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör mağdurları için yapılan konutların anahtarı törenle sahiplerine teslim edildi...

Afyonkarahisar'da konut mağdurları isyan etti!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 2015 yılında ödeme yaptıkları inşaat firması tarafından dairelerinin teslim edilmediğini, edilenlerin ise tapularının verilmediğini iddia eden mağdurlar eylem yaptı.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Konut mağdurları yarın Saraçhane'de toplanıyor!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları yarın saat 12:00'de Saraçhane'de toplanıyor.

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.

Acunkent mağdurları dava Haberi

Acunkent mağdurları dava


Yarım kalan projelerle dikkat çeken Esenyurt’ta, teslim edilmeyen konutlar ile ilgili açılan davalara bir yenisi daha eklendi.


Uluhan Grup'un yarım kalan projesi Acunkent'in mağdurları bir araya gelerek yeni bir dava açtı. İnşaatın zamanında tamamlanamadığını ve yüklü miktarda fark istendiği için ceza davası açtıklarını belirten mağdurlar evlerini istiyor.


263 kişi ve kurumun mağdur olarak yer aldığı davada, 30 kişi sanık olarak yargılanacak. Davanın bir numaralı sanığı, kapatılan İstanbul İl Özel İdaresi’nde daire başkanı olarak görev yapan Bilal Demir oldu.


Acunkent'te son durum:

-A blokun inşaat tamamlandı, blokta iskan sorunu var,

-B blok dış cephe tamamlandı, iç tarafta eksiklikler var,

-C blokun inşaatı tamamlandı, asansörde ve elektrik su bağlantısında sorun var.

-D bloktaki dairelerin elektrik ve su bağlantıları var, kapı ve dolaplar eksik.


Kasım 2012'de sahiplerine teslim edilmesi gereken...