20 / 04 / 2024

adana Kozan Yapıcı Konağı restorasyonu son durum

adana Kozan Yapıcı Konağı restorasyonu son durum

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ve onlarca tarihi yapıdan biri olan Yapıcı Konağı, Kozan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği ile restore ediliyor...

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin “ithalat vergisi” payını 5 senede 350 milyon liradan 2,5 milyar liraya yükselterek,  Adana’nın vergiden elde ettiği kazanımı senede 1 milyar liraya taşıdıklarını kaydetti.

Zekeriya Yapıcıoğlu: Kişinin oturduğu konutundan emlak vergisi alınmamalı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis'te emlak vergisi ile ilgili çarpıcı bir önerisini sundu. İşte o açıklamalar...

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Yapıcı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıcı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yapıcı tarafından kuruldu.

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Adana'da 64 milyon TL kira yardımı yapıldı! 

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan kira yardımları açıklamalarda bulundu. 

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan artan konut fiyatlarına yönelik öneri!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, artan konut fiyatlarının sınırlandırılması gerektiğini dile getirerek talepte bulundu. 

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

TCMB: Piyasa yapıcı bankaların likidite imkan limitleri yarıya düşürüldü!

Merkez Bankası: "Likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürülmüştür. Güncellenmiş limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır.'' dedi

Adana'da yapılan sahra hastanesi mühürlendi mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında TÜYAP Fuar Alanı’nda yaptırdığı sahra hastanesinin Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ileri sürüldü...

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

adana Kozan Yapıcı Konağı restorasyonu son durum Haberi

adana Kozan Yapıcı Konağı restorasyonu son durum


Adana’nın Kozan ilçesinde onlarca tarihi yapıdan biri olan Yapıcı Konağı, Kozan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği ile restore ediliyor.


Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kozan Belediyesi Konak Restorasyon Projesi" kapsamında yapımına devam edilen Yapıcı Konağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen, ÇKA İzleme Uzmanı Duygu Ayata, proje kapsamında yaptığı izleme ziyaretinde çalışmaları yerinde inceledi.


Arslanpaşa Mahallesi 160 ada 3 parselde yer alan tescilli taşınmaz kültür varlığı olan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Hasan Hüseyin Yapıcı ve mirasçıları tarafından Kozan Belediyesine geçtiğimiz aylarda hibe edilmiş ve yapılan bu hibe neticesinde Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında hazırlanan proje ile de restorasyon çalışması başlatılmıştı.


Projenin tamamlanmasıyla tarihi yapılarımızdan biri daha turizme kazandırılmış olacak.



Ordu...