19 / 04 / 2024

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.



Adana'nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos 2020 yılında meydana gelen yangında 8 mahalle etkilenmişti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Kozan İlçe Başkanlığı yangında zarar gören 21 konutun ve 2 ahırın devlet desteğiyle yeniden yapılmasının kararlaştırıldığını bilgisini duyurdu.

Adana Kozan da 21 konut için temel atıldı!

Temeli atılan evleri,  AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ,AK Parti  Adana  Milletvekili Tamer Dağlı ve yönetim kurulu üyeleri  yerinde inceledi. AK Parti Milletvekili Dağlı, yangında konutları zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Meydana gelen yangında yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışması yapıldığının altını çizen Dağlı, şunları kaydetti:

"Bugün de  TOKİ  tarafından, yanan 21 ev ve 2 ahırın yeniden inşası için temel atıldı. Müteahhit firma sahibi inşallah 6 ay içinde vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğini, hatta daha erken bitirmeye çalışacağını ifade etti. Bizler de bölgede çalışmalar yapılırken eksik ve gözden kaçan bir mağduriyet olmaması için vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı yerinde dinliyoruz. Hükümetimizin üzerine düşen konularla ilgili muhtarlarımız vatandaşlarımızla istişarede bulunduk. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşanmaz ve ailelerimiz evlerinde, yaylalarında huzur ve sağlık içinde yaşamaya devam ederler. Burada bir tane bile mağdur vatandaş bırakmayacağız."

Adana Kozan da 21 konut için temel atıldı!

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!


Geri Dön