19 / 04 / 2024

aga khan da ödül alan mimarlarımız

aga khan da ödül alan mimarlarımız

İlk Aga Khan Ödülleri 1980 yılında Lahor'da açıklanmıştı. Türkiye'den Ankara'daki Türk Tarih Kurumu binası, Bodrum'daki Ahmet Ertegün Evi için Mimar Turgut Cansever ile Edirne'deki Rüstem Paşa Kervansarayı ile Ertan Çakırlar ödüllendirildi...

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretli sayısının 6.6 milyon olduğunu bunun da çalışanların yüzde 40’ını oluşturduğunu belirterek son dakika önemli açıklamasında buldu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2024 asgari ücret tutarı...

Milyonlarca emekliye sosyal destek müjdesi! Bakan Işıkhan peş peşe açıkladı!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin, maaş zamlarının yanında sosyal imkânlarını da güçlendireceklerini söyledi. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimiz için yakın zamanda da bazı bakanlıklarımızla da protokoller yaparak, sosyal iyileştirmeler gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.

AFAD yöneticisi uyardı! Deprem öncesi İstanbul'da neler yapılmalı?

AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, olası bir Marmara depremi öncesi İstanbul'da yapılması ve alınması gereken önlemşeri açıkladı. Olasuı bir depremde beler yapılmalı işte yanıtı...

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zamları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklaması ve en düşük emekli maaşı tahmini... 

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkez nakli yapıldı!

Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkez nakli gerçekleştirildi. Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Mgg Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mgg Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Çalık, Gökhan Gerek ve Murat Bozkurt ortaklığında kuruldu.

İly Yapı İnşaat Gıda Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İly Yapı İnşaat Gıda Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Aydın tarafından kuruldu.

Yatırım Danışmanı Gökhan Öztürk, Avrupa Birincisi oldu!

Uzun yıllar gayrimenkul yatırım danışmanlığı alanında çalışan ve Ankara'da birçok projeye imza atan Gökhan Öztürk, Remax Europe geçtiğimiz Haziran ayında açıkladığı satış rakamlarıyla Avrupa'daki 30.000 gayrimenkul profesyoneli arasından birinci oldu.

Armar Otelcilik Konaklama Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armar Otelcilik Konaklama Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Abdullah Akdeniz ve Gökhan Akçay ortaklığında kuruldu.

Gökhan Çıra Sapanca'da 8 milyon TL'ye arsa aldı!

Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra Sapanca'da bungalov evler için cüzdanının kesesini açtı. Çıra'nın 20 milyon Türk Lirası değerinde bir bungalov hotel tesisi yaptıracağı iddia edildi.

Gökhan Toksun İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökhan Toksun İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Toksun tarafından kuruldu.

aga khan da ödül alan mimarlarımız Haberi

aga khan da ödül alan mimarlarımız


İlk Aga Khan Ödülleri 1980 yılında Lahor'da açıklanmıştı. Türkiye'den Ankara'daki Türk Tarih Kurumu binası, Bodrum'daki Ahmet Ertegün Evi yenileme çalışması için Mimar Turgut Cansever (Dünyada üç Aga Khan Mimarlık Ödülü almış tek mimar) ile Edirne'deki Rüstem Paşa Kervansarayı'nın yenilenmesi ile Ertan Çakırlar ödüllendirildi.


- Edirne Rüstempaşa Kervansarayı


- Mimar Turgut Cansever Demir Tatil Köyü(1982) ile Aga Khan Mimarlık Ödülünü kazanarak Dünyada üç Aga Khan Mimarlık Ödülü almış tek mimar olarak adını mimarlık tarihine yazdırdı.


- 1983 ödülleri ise 10 ülkeden 11 yapıya verilmiştir. Bu ülkelerden biri de Türkiye'dir ve ödül Türkiye'den bu ödüle Nail Çakırhan layık görüldü.


- 1986’ya gelindiğinde Sedat Hakkı Eldem Sosyal Sigortalar Kurumu Binası ile Aga Khan Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.


- Aynı yıl Türk mimar Çelik Gülersoy’da Sultanahmet Evleri ile...