17 / 04 / 2024

Ağalar Camisi

Ağalar Camisi

Antalya Aksu İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi Aksu Belediyesince restore ediliyor..

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

Çamlıca Camisi'nde açılış için tarih bekleniyor!

Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihi beklediklerini aktardı....

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

Malatya Güzelyurt Merkez Camisi açıldı!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü için yıkılan  Güzelyurt Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

Ecdat yadigarı Toptaş Camisi yeniden ibadete açıldı!

Malatya'da yapım tarihi bilinmeyen ve ilk onarımı 1588 yılında gerçekleştirilen ecdat yadigarı Toptaş Camisi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

TOKİ Malatya Ağalar projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Pütürge Ağalar projesindeki 116 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Malatya Pütürge'de 102 bin 978 TL'ye daire satıyor!

TOKİ tarafından Malatya Pütürge Ağalar Mahallesi'nde 116 adet konut kurasız satışa çıkarılıyor...

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...

TBMM Camisi açılıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Camisi'nin 18 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Nusretiye Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restore edilen Nusretiye Camisi'nin açılış töreninde konuşma yaptı...

Ağalar Camisi Haberi

Ağalar Camisi

Antalya’nın Aksu ilçesindeki tarihi Ağalar Camisi, Aksu Belediyesince restore ediliyor. İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmıyordu. Kubbelerinde çatlaklar bulunan caminin restorasyonu için açılan ihalenin tamamlanmasının ardından mikro kazı yöntemiyle caminin temeli güçlendirildi. Avlusunda tarihi çeşmesiyle aslına uygun olarak yenilenecek caminin 7 ay içerisinde halkın hizmetine açılacağı belirtildi.


Yeni...