19 / 04 / 2024

ahmet özer

ahmet özer

Bilgilerin, kavramların ve kuramların hızla yenilendiği, yeni sandığımız unsurların da hızla eskidiği, baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Kuşkusuz kentsel gelişmeler de bundan azade değil.

Mwl İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mwl İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Özer tarafından kuruldu.

Pasha Global Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Pasha Global Turizm Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özer ve Yavuz Keskin ortaklığında kuruldu.

May Proje Yönetimi Ve İnşaat Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

May Proje Yönetimi Ve İnşaat Yatırımlar Anonim Şirketi Ümraniye'de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Murat    Kılıç, Ahmet Özer  ve Yakup Köç tarafından kuruldu.

İmar barışı mağdurlarının sorunları çözüm bekliyor!

Hakimiyet gazetesi yazarı Ahmet Özer bugünkü yazısında imar barışını kaleme aldı. İşte Özer'in o yazısı...

Space Elektronik Malzeme ve Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Space Elektronik Malzeme ve Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Kiralama Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Özer imzasıyla kuruldu.

Ahmet Vefik Alp'den Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak proje!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak Büyük Marmara Çemberi projesini ve Pendik-Yeşilköy By-Pass Yüzer Viadük projesini tanıttı.

2000 yılında İstanbul'a yüzer otoyol!

2000 yılında Ahmet Vefik Alp'in hazırladığı 'Transmarmara Yüzer Viyadük' projesine göre, Marmara Denizi üstünden Avcılar-Tuzla'yı bağlayacak 33 kilometre uzunluğunda yüzer otoyol ile Anadolu ve Avrupa Yakası birbirine bağlanacakmış.

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörünün Gözü Sign of the City Awards ödüllerinde!

Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul sektörünün ileri gelenleri dün akşam Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen iftarda buluştu. Ahmet Özer ve Zeynep Tandoğan ev sahipliğinde düzenlenen gecede, yarışmanın detayları hakkında bilgi verdi.

GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve TOKİ Başkanvekili Dr. Ahmet Şahin, Konut Konferansı 2011'de konuştu!

Konut Konferansı 2011, Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya ve TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahinin açılış konuşmalarıyla başladı

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Yapı Endüstri Merkezi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, kentsel dönüşümle gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajının kırıldığını belirterek, "Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle gerçekleştirilmektedir" dedi

Ahmet Zeki Yamani'nin oğlu Bursa'da otel açacak!

Suudi Arabistan eski Petrol Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Kurucu Başkanı Ahmet Zeki Yamani'nin oğlu işadamı Hani Yamani, "Bursa'da içinde oteller, sağlık üniteleri ve sosyal yaşam alanları bulunan bir turizm yatırımı yapmak istiyorum"

Demircioğlu İnşaatın patronu Ahmet Demirci vefat etti!

Demircioğlu İnşaatın patronu Ahmet Demirci, şantiye alanını gezerken 7 metreden toprak zemine düştü. 112 ambulansı tüm ısrarlara rağmen işadamını özel hastaneye götürmedi. Devlet hastanesinde 5 saat bekleyen işadamı hayatını kaybetti

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin yılın bürokratı seçildi!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Şahini, "Yılın Yıldızlı Bürokratı" seçti. Şahine Yıldızlı Bürokrat Ödülünü, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek verdi

ahmet özer Haberi

ahmet özer

Öncelikle kentsel gelişme dediğimiz zaman sadece fiziki bir yapılanmadan bahsetmediğimizi, beşeri ne varsa ondan da söz ettiğimizi bilmek gerekir. Üstelik de artık kırın giderek silikleştiği hatta kır-kent ayırımının giderek ortadan kalktığı bir süreçten geçerken.


Kentin ne formu ne sınırı belli

Artık kırda OSB’leri var, turizm bölgeleri kuruluyor, buna karşılık kentlerde hobi bahçelerinin ötesinde kentsel tarımdan bahsediliyor. Avrupa’da teras tarımı başlamış. Organik tarıma olan ilgi kenti de bu sürecin içine çekiyor. Kentler artık eskiden olduğu gibi yağ lekesi şeklinde değil “saçaklanarak” büyüyorlar. Birçok yerde bir kent nerde başlıyor nerde bitiyor belli değil. Ve artık kentlerin bir merkezi de yok, çok merkezli bir yapı oluşuyor, bu merkezler ulusal ve uluslararası ağlarla birbirine bağlanıyor. Ekonomik, kültürel ve sosyal iletişimdeki network’lar biçiminde.


Yeni kavramsallaştırma 

Peki, bu sistem...