28 / 03 / 2024

Ahmet Vefik Alp projesi

Ahmet Vefik Alp projesi

1998 yılında Ahmet Vefik Alp tarihi yarımadayı kurtarmak için, Haliç'in altına 50 bin araçlık otopark önermiş. Japonlar'ın da yatırım için hazır olduklarını belirten Alp, kentteki otopark sorununun çözüleceğini belirtmiş.

Bursa'da 10 yıllığına kiralık gayrimenkul! 

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 532 ada, 76 Parsel Üzerinde bulunan Katlı Otopark altında bulunan Bursa Caddesi No: 42/A adresindeki gayrimenkulü kiraya verecek.

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi Kadıköy'de Ahmet Baki Alp tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Melikgazi Ahmet Selahattin Sarıalp ASM tamamlanıyor!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından hayırsever Ahmet ve Selahattin Sarıalp’ın desteğiyle beraberTınaztepe Mahallesi'nde yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor.

TOKİ'den Bursa'ya 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Hürriyet ve Başaran Mahalleleri 40’ar Derslikli, Kestel İlçesi, Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 24 Derslikli, Mudanya İlçesi Karafatma Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

İstanbul depreme hazır mı?

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Ahmet Vefik Alp, ‘Betonarme Tabutlar’ ''Deprem ile Trajikomik Sınavımız'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul depremi için Genel Deprem Seferberliği ilan edilmeli!

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'nin ağır bir İstanbul depremini nasıl kaldırabileceğini tartışmak üzere ‘Genel Deprem Seferberliği‘ ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

İstanbul’daki binaların yüzde 90’ı dayanıksız!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü yaklaşırken, mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, “İstanbul’daki binaların yüzde 10’u güvenlidir.'' şeklinde açıklama yaptı.

Ahmet Vefik Alp projesi Haberi

Ahmet Vefik Alp projesi



Şehir planlamacısı Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp suriçindeki tarihi İstanbul'u kurtarmak için, Haliç'in altına 50 bin araçlık otopark öneriyor...


Proje de Japonlar da hazır


   Bu proje üzerinde uzun süre çalıştığını söyleyen Ahmet Vefik Alp, Japonlar'ın yatırım için hazır olduğunu belirterek, ''Yaptığım temaslarda Haliç'ten çıkacak çamuru alıp, seramik sanayinde kullanmaya hazır olduklarını söylediler'' diyor..


Cenevre'de var


   Bu projenin örneğinin Cenevre'de olduğunu hatırlatan Alp, şunları söylüyor: ''Cenevre Gölü'nün bir bölümü ile göle dökülen nehrin altına iki kat otopark inşa etmişler... Bundan hem büyük paralar kazanıyorlar, hem de kentteki otopark sorunu çözümlüyorlar...


Yayalaştırma için 


   Suriçinde kalan tarihi İstanbul'u kurtarıp, dünyaya bir kültür abidesi olarak...