19 / 04 / 2024

aidat elden toplanır mı

aidat elden toplanır mı

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Özgür Demirtaş 'toplanın anlatıyorum' diyerek dolardaki son durumu yorumladı! 

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından ''toplanın anlatıyorum'' diyerek dövizdeki son durumu yorumladı! İşte Özgürtaş'tan dolar yorumu son dakika...

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

Trafik kurallarına uymayanların başı fena ağrıyacak. O kurala uymayanların ehliyetleri elden gidebilir. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı elden alınır mı? Doğalgaz desteği hangi aylarda veriliyor?

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. Onlardan biri de Doğalgaz yardımı elden alınır mı? oluyor. İşte doğalgaz yardımına dair merak edilenler!

Dolarları oluk oluk elden çıkarıyorlar! Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi görülmemiş olay

Amerikan Merkez Bankası'nın tarihi sıklaştırması öncesi görülmemiş olaylar yaşanıyor. 3 ayda Japon kurumsal yatırımcılar yaklaşık 60 milyar dolarlık tahvili elden çıkardı.

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Her daire asansör aidatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Asansör kullanmayan aidat ödemez!

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal, okuyucusunun sorduğu ''Asansör aidatı ödemek istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi.

Modoko yurtdışına AVM’yle açılacak!

Modoko, İstanbul Sanayi Odası ve TİM'in de desteğiyle mobilya üreticilerini yurtdışına taşımak için harekete geçti. Devletten alacağı kira desteğiyle yurtdışında AVM kiralamayı planlayan Modoko, kurulacak şirket aracılığıyla pazarlama ve lojistiği elden yürütecek…

Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı?

800 bağımsız bölümden oluşan bir sitede oturuyoruz ve senelik 2 bin 800 TL aidat kararı alındı. Şimdi de gelecek seneki aidata mahsuben 500’er TL daha toplanmasına karar verildi. Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı? 

İşletme projesi kesinleşmeyen binada aidat toplanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartman blok yönetimi işletme projesini genel kurul ve kat mailklerine sunmadı. Aidat toplanmaya başlandı, değişiklikler ve tamiratlar yapılmaya çalışılıyor.Alınan herhangi bir karar yok. Sonuçları nedir?' sorusunu yanıtladı.

aidat elden toplanır mı Haberi

aidat elden toplanır mı

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Malik ve kiracılardan toplanan bu aidatın miktarı kat malikleri kurulu tarafından belirleniyor.


Ayrıca aidat ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı da, bu toplantılarda belirleniyor.


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir.

     

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. 


Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?


Kat Mülkiyeti Kanununda yöneticinin aidatları nasıl toplaması gerektiği açıklanmıyor. Apartman aidatı makbuz karşılığında elden alınabiliyor. 


Ancak bağımsız bölüm sayısının fazla olması durumunda, aidatı elden almak zaman zaman sorun yaratabiliyor. Bu nedenle...