20 / 04 / 2024

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?



Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Malik ve kiracılardan toplanan bu aidatın miktarı kat malikleri kurulu tarafından belirleniyor.


Ayrıca aidat ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı da, bu toplantılarda belirleniyor.


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir.

     

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. 


Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?


Kat Mülkiyeti Kanununda yöneticinin aidatları nasıl toplaması gerektiği açıklanmıyor. Apartman aidatı makbuz karşılığında elden alınabiliyor. 


Ancak bağımsız bölüm sayısının fazla olması durumunda, aidatı elden almak zaman zaman sorun yaratabiliyor. Bu nedenle apartman yöneticileri, online kredi kartı ile tahsilat sistemi olan sistemleri de kullanabiliyor. 



Aidat bedeline nasıl itiraz edilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön