26 / 04 / 2024

aidat nasıl toplanır

aidat nasıl toplanır

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Aidat nasıl belirlenir?

Konut sitelerinde ve apartmanlarda kat maliklerinin, ana gayrimenkulün giderlerine katılmaları gerekiyor. Bu katılım aidat ödemeleri ile sağlanıyor. Peki söz konusu aidat nasıl belirlenir? İşte yanıtı...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı?

800 bağımsız bölümden oluşan bir sitede oturuyoruz ve senelik 2 bin 800 TL aidat kararı alındı. Şimdi de gelecek seneki aidata mahsuben 500’er TL daha toplanmasına karar verildi. Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı? 

Aidat borcunda hak nasıl aranır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Aidat borcunda hak nasıl aranır?'' sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Isı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini sağlayan sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?

Kat toplantılarının belirli zamanlarının dışında beklenmedik hallerle karşılaşıldığında sitede olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.Peki site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?İşte olağanüstü kurul toplantısının detayları..

Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartmanda tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki tespit edilen apartman aidatı nasıl toplanır?

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Aidat nasıl hesaplanır?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak giderler için ödeniyor. Aidatın hangi giderler için hangi oranlarda ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartman aidatı nasıl hesaplanır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

Konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut inşaat maliyetleri, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen metrekare birim değerleri ile hesaplanıyor. Peki, konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Borçlar Kanunu gereğince; kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki ev sahibi kiracısına en fazla ne kadar zam yapabilir? Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapıların inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit ediliyor. Peki bir evin maliyet ne kadar? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

aidat nasıl toplanır Haberi

aidat nasıl toplanır

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Malik ve kiracılardan toplanan bu aidatın miktarı kat malikleri kurulu tarafından belirleniyor.


Ayrıca aidat ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı da, bu toplantılarda belirleniyor.


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir.

     

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. 


Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?


Kat Mülkiyeti Kanununda yöneticinin aidatları nasıl toplaması gerektiği açıklanmıyor. Apartman aidatı makbuz karşılığında elden alınabiliyor. 


Ancak bağımsız bölüm sayısının fazla olması durumunda, aidatı elden almak zaman zaman sorun yaratabiliyor. Bu nedenle...