29 / 03 / 2024

Aile konutunun eşe tahsisi

Aile konutunun eşe tahsisi

Eşlerin evlilikleri boyunca eşlerin yaşamını devam ettirdikleri konuta aile konutu deniyor. Peki, aile konutunun eşe tahsisi nasıl olur? Aile konutunun eşe tahsisi için nereye başvurulur?

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Ağustos ayında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli destek ödemeleri hakkında bilgi paylaşımını sürdürüyor. İşte detaylar...

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardımı yapıyor!

Türkiye, ihtiyaç sahibi ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik özel bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu özel programa başvuran eşi vefat etmiş kadınlar, her ay düzenli olarak hesaplanan ve 2 ayda bir olacak şekilde 1.000 TL nakit yardım alıyorlar.  

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu, o ödemelere kallavi zam geldi! Hesaplara resmen 5 bin 98 TL yatacak! Kaçırmayın!

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu, o ödemelere kallavi zam geldi... Hesaplara resmen 5 bin 98 TL yatacak... Kaçırmayın...

2023 Haziran Aile Destek Programı ile hesaplara peş peşe 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları kaçırmayın!

2023 Haziran Aile Destek Programı ile hesaplara peş peşe 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak... Bu paraları kaçırmayın...

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Eşi vefat edenlere para desteği verilecek! Şartları karşılayan hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat eden kadınlara maddi destek veriyor. Peki bu destekten kimler yararlanıyor? Eşi vefat etmiş kadına kaç TL ödeme yapılıyor? İşte detaylar...

Eşi vefat eden kadınlara Aile Bakanlığından maddi destek! Hemen almak için başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara maddi destek sağlıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanacak? Eşi vefat etmiş kadına ne kadar ödeme yapılacak?

Aile Bakanlığından bu sefer haziran ayı müjdesi! Hesaplara peş peşe yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, sosyal destek ödemeleri ne zaman bitecek? İşte detaylar... Aile Bakanlığından bu sefer haziran ayı müjdesi! Hesaplara peş peşe yatacak!

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak! Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın!

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak... Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın...

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Nisan 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para peş peşe yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Nisan 2023 destek müjdesi!..Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para peş peşe yatıyor!.. Dikkat!.. Dikkat!.. Sakın kaçırmayın...Hemen bakın!..

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi! Paralar peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi... Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın...

Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi! Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi... Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın!

Aile konutunun eşe tahsisi Haberi

Aile konutunun eşe tahsisi

Aile konutunun eşe tahsisi!

Aile konutu şerhi resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuya şerh edilmesi işlemine deniyor. Sürekli oturulmayan, yazlık olarak kullanılan konutlar, aile konutu kapsamına girmiyor.


Aile konutu şerhi tapuya işlendikten sonra eşlerden biri diğerinin açık rızasını almadan konutunu devredemiyor, konut üzerindeki hakları sınırlayamıyor ve aile konut ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor. 


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline geliyor ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu oluyor.


Eşlerin evlilikleri boyunca eşlerin yaşamını devam ettirdikleri konuta aile konutu deniyor. Aile konutunda eşler evlilik birliğini beraberce yürütür ve yönetirler. Oturdukları konutu da birlikte seçerler. Aile konutu tektir.


Malik olan veya olmayan eşin ya da...