18 / 04 / 2024

aile yurdunun kiralanması

aile yurdunun kiralanması

Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu kiraya verilir mi? İşte yanıtı...

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı kiraya verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleşti. Toplantıda “Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı ve pazar alanı” inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yerinin, ENERJİSA’ya 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına kiralanması da oy birliğiyle karara bağlandı.

Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'ne örülen duvar tepki çekti!

İzmir'in Tire ilçesinde, fıkraları aratmayan bir olay yaşandı. Tire'de 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin tam ortasına bir gece ansızın duvar örülünce diğer birimlere geçmek isteyen hasta ve sağlık çalışanları binanın çevresini dolaşmak zorunda kaldı

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi 'nde neler var?

Büyükşehir Belediyesi’nce Keçiören Kuşcağız’da yapımı gerçekleştirilen Merkez'de, çocuk kulübü, gençlik merkezi, hanımlar lokali, yaşlılar lokali ve engelliler lokali hizmet verecek. Peki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi 'nde neler var?

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi bugün açılıyor!

Türkiye’nin en büyüğü Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katılacağı 15 bin kişilik iftarın ardından yarın açılışı yapılacak.

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi 7 Temmuz'da açılıyor!

Melih Gökçek, Kuşcağız'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük Aile Yaşam Merkezi'nin 7 Temmuz Pazartesi günü 15 bin kişinin katılacağı iftar yemeğiyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını bildirdi.

Aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

Yasal olarak aile konutu tek bir konut olan aile konutu, evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Peki aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi haciz!

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere aile konutu deniyor. Aile konuru tapuya şerh edilebiliyor. Peki aile konutu şerhi haczi mümkün mü?

Aile konutu şerhi iptali!

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu şerhi iptali hangi durumlarda olur?

Ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutuna deniyor. Peki, ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. Peki aile özgülenmiş; aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

Aile konutu şerhinin terkini nasıl yapılır?

Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdikleri mekan olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu tapuya nasıl şerh edilir? Aile konutu şerhinin terkini nasıl yapılır? İşte genelge esasları..

Aile konutu şerhi istemi nasıl yapılır?

Yargı kararlarına göre, aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdikleri mekan olarak tanımlanıyor. aile konutunu eşler, evlilik birliğini beraberce yürütür ve yönetirler. Peki, aile konutu şerhi istemi nasıl yapılır?

Aile konutu genelgesi!

Aile konutu, evlilik boyunca eşlerin yaşamını devam ettirdikleri ev olarak ifade ediliyor. Aile konutu ile ilgili yasal esaslara 75467089-010.06.02/23652 11/06/2014 sayılı Aile konutu genelgesi kapsamında yer veriliyor...

aile yurdunun kiralanması Haberi

aile yurdunun kiralanması

Aile yurdu kiraya verilir mi?

Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu kiraya verilir mi?


Aile yurdunun kurulabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekiyor ve aile yurdu, taşınmazlarda bazı tasarruf haklarını kısıtlıyor.


Kanuna göre, aile yurdu haline getirilecek taşınmazların büyüklüğü, üzerindeki rehin haklarına ve malikin diğer mallarına bakılmaksızın, bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor.


Tasarruf hakkının sınırlanması

Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamaz, rehnedilemez ve kiraya verilemez. Aile yurdu ve eklentileri hakkında, mahkeme eliyle yönetim hâli saklı kalmak kaydıyla, cebrî icra yoluna başvurulamaz.


"Aile yurdu kiraya verilir mi?" sorusunun yanıtı görüldüğü üzere, kiralanamaz şeklinde karşımıza çıkıyor. Aile yurdu ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Kan hısımlarının aile...