20 / 04 / 2024

akıllı bina kavramı

akıllı bina kavramı

Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak. Tabii akıllı şehirlere giden yolda akıllı binaların önemi de büyük. Siemens, bu anlamda yenilikçi ve güvenilir çözümler sunuyor.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı ev teknolojileri yaygınlaşacak! 

Akıllı ev teknolojileri ve mobilite önümüzdeki dönemde çok konuşulacak. Nesnelerin interneti kavramı daha fazla hayatımıza girecek. 

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Geleceğin akıllı evleri sizi sizden iyi tanıyacak!

Baş döndüren bir hızla gelişen teknoloji, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Yuva kavramı da bu gelişmelerden nasibini alıyor. Bizi tanıyan, ihtiyaçlarımızı tespit edip çözümler üreten akıllı ev hayali, yarın kadar yakın bir gelecekte telefon aplikasyonları kadar olağan sayılacak.

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı bina teknolojilerinde fonksiyonelliğin sınırı yok!

Akıllı bina teknolojileri lüks değil, ihtiyaç.” diyen Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, sektörle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Orge Elektrik Taahhüt, akıllı çözümler üretiyor!

Akıllı ev ve bina kapsamındaki projelerine ağırlık veren Orge Elektrik CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz, "Akıllı ev ve akıllı bina uygulamalarını şirketimizin geleceğinde ve büyümesinde önemli yer tutmasını öngörüyoruz." dedi.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

akıllı bina kavramı Haberi

akıllı bina kavramı


Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak. Tabii akıllı şehirlere giden yolda akıllı binaların önemi büyük. Siemens, bu anlamda yenilikçi ve güvenilir çözümler sunuyor. 


Siemens Türkiye Altyapı ve Şehirler Sektörü Bina Teknolojileri Bölüm Müdürü Levent Yıldırım, bir binanın yalnızca betondan oluşan bir yapı olmadığını söylüyor ve ekliyor: "Bu anlamda da şehrin bir noktasında, örneğin bir binada gerçekleştirilen bir proje; ulaşımdan enerjiye, sanayi bölgelerine yakınlığından şehrin karbon ayak izine kadar pek çok noktayı etkiliyor."



Günümüzde akıllı bina olarak tanımlanan, otomasyon teknolojileriyle donatılmış binaların sayısı hızla artıyor. Siemens de Ar-Ge çalışmalarıyla bu hıza yanıt veriyor ve çözümler sunuyor. Siemens Tiirkive Altyapı ve Şehirler Sektörü Bina Teknolojileri Bölüm Müdürü Levent Yıldırım, Siemens'in şehirleri yaşayan bir organizma olarak değerlendirdiğini söylüyor ve ekliyor "Bu anlamda da...