26 / 04 / 2024

akm taksim ne zaman açılıyor

akm taksim ne zaman açılıyor

Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) açılışı için Mimar Sinan Operası hazırlanıyor. Besteci ve müzikolog Uçarsu: "Benim için çok onur verici, çok kıvanç verici bir süreç oldu. Bu iş için seçilmiş olmaktan gurur duyuyorum" dedi...

İş GYO Taksim Ofis Lamartine 2022 değeri belli oldu!

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının 2022 değeri belli oldu. Peki Taksim Ofis Lamartine 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Aynen taksim nedir? İşte detaylar!

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının pazar değeri 105 milyon 120 bin TL, yıllık toplam kira değeri 3 milyon 657 bin 180 TL, ortalama aylık birim kira değeri 77,18 TL olarak belirlendi. 

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri belli oldu. Peki İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın değeri ne kadar?

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Yeni AKM ne kadara mal oldu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal’ın AKM ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

akm taksim ne zaman açılıyor Haberi

akm taksim ne zaman açılıyor

İnşaat çalışmaları 10 Şubat'ta temel atılmasıyla başlayan Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) açılışı için Mimar Sinan Operası hazırlanıyor.

Opera çalışmalarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla besteci ve müzikolog Hasan Uçarsu yürütüyor.

İlk Türk operasını besteleyen Adnan Saygun'un öğrencisi olan Uçarsu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim için çok onur verici, çok kıvanç verici bir süreç oldu. Ön çalışmaların çok dikkatli ve hassasiyetle hazırlandığını öğrenmiş oldum bu sürecin sonunda. Bu iş için seçilmiş olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Uçarsu, Hocası Adnan Saygun'un Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla ilk Türk operasını bestelemesine değindi. Uçarsu, şu ifadeleri kullandı;

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında İran Şahı’nın Türkiye’ye gelişi için, uzun bir seyahattir o, yaklaşık bir ay Türkiye’de bulundu. Onun onuruna, iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek için böyle...