27 / 04 / 2024

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, açılış törenine kadar “Ankara AKM Millet Bahçesi” şeklinde açıkanmış ve tabelası da böyle hazırlandı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sefa Uyar'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında “Başkent Millet Bahçesi” olarak belirtti. Açılış törenini, sosyal medyadan “Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni” ifadeleriyle paylaşan Erdoğan, konuşmasından sonra gerçekleştirdiği paylaşımda “Başkent Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdiğini” dile getirdi. Buna karşın millet bahçesindeki tabelalarda “Ankara AKM Millet Bahçesi” ismi geçiyor.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Ankara’da beş bölgeden meydana gelen AKM alanlarından birinci etabında inşa edilen ve 398.5 milyon TL'ye mal olan, yeri sebebiyle de sık sık tartışmaları getiren millet bahçesinin açılışı yapıldı. İnşaatında tescilli kültür varlığı olan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Binası ile tören pisti yıkılan ve davası süren millet bahçesinin adı ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açılış öncesi “Ankara AKM Millet Bahçesi” şeklinde açıklandı. Millet bahçesine yönelik oluşturulan tanıtım filminde ise yönlendirme tabelası üzerinde “Ankara AKM Millet Bahçesi” ifadesi yer aldı. Ankara’da, millet bahçesinin açılışına davet amacıyla hazırlanan ve reklam panolarına asılan Cumhurbaşkanlığı ve bakanlık logolu tanıtımlarda da “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle  Ankara  AKM Millet Bahçesi açılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

PAYLAŞIM İLE KONUŞMA FARKLI

Son güne kadar “Ankara AKM Millet Bahçesi” ismiyle reklamı gerçekleştirilen millet bahçesinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki konuşması da sosyal medyadan “Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni” başlığı altında yayınlandı. Fakat Cumhurbaşkanı  Erdoğan, “Ankara AKM Millet Bahçesi” değil, “Başkent Millet Bahçesi” ismini kullandı. Konuşmasını tamamlamadıktan hemen sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, “Başkent Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdiğini” belirtti. Açılışın ardından millet bahçesinin girişine “Başkent Millet Bahçesi açıldı” ifadelerine yer verilen bir afiş asıldığı görüldü.

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!


Geri Dön