28 / 03 / 2024

AKOM uyarı

AKOM uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul’da kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru (15 ila 50 kg / m²) geçişleri bekleniyor

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek olan kentte fırtınanın etkili olması da bekleniyor. İş haberin detayları...

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

İstanbul'da lodos bugün öğle saatleri ve sonrasında çok etkili olarak fırtına şeklinde esecek. Son günlerde sıcaklıklar 23 derece civarında seyrediyor. Buna göre AKOM, İstanbul'da bugün etkisini şiddetlendirecek lodosun yarın daha da şiddetlenerek fırtınaya dönüşeceğini bildirdi. İşte haberin ayrınt

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 2 gün boyunca devam edececek çöl sıcaklarına karşı uyardı! İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul halkına yeni kar yağışı uyarısı! Ne zamana kadar sürecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte bu sabahtan itibaren başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla ilgili, Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yeni bir uyarı yaptı. İmamoğlu kar yağışının etkisinin ne kadar süreceğini açıkladı.

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacağına yönelik uyarılar yapılan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği alarma geçip gereken tedbirleri aldı.Valilikten yapılan son dakika açıklamasında okullara kar tatili haberi geldi.

Sakarya AKOM'daki 28 iş yerinin ihalesi gerçekleşti!

AKOM Projesi’nde yer alan eczanelerin satış ihalesi gerçekleştirildi. Sakarya Büyükşehir Genel Sekreteri İbrahim, "İhaleye katılım sağlayan isteklilere teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Sakarya AKOM'daki 28 iş yerinin ihalesi 12 Mayıs'ta!

AKOM Projesi’nde yer alan 28 adet iş yeri için 12 Mayıs Perşembe günü ihaleye çıkılacak. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, ihale şartnamelerinin Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilebileceği kaydedildi.

Bingöl Belediyesi'nden emlak vergilerinin ödenmesi için uyarı!

Belediye, emlak, ilan ve reklam vergisi ile çevre ve temizlik vergilerinin ödenmesini istedi. 31 Mayıs 2016 Salı günü sona erecek olan 2016 yılı emlak vergilerinin 1. taksitinin ödemeleri için uyarılarda bulunuldu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden dönüşüm uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bir uyarı yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümün adalet ve uzlaşma ekseninden sapmadan, halkın haklarını koruyan ve kollayan bir anlayışla sürdürüldüğünü belirtti.

Sakarya AKOM işyeri ihalesi için başvurular başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi, AKOM’un alt katında bulunan dükkanlar için 12 Mayıs Perşembe günü ihaleye çıkacak. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, isteklilerin bugünden itibaren ihale şartnamelerini Büyükşehir Belediyesi’nden temin edebileceği belirtildi.

Sakarya AKOM'daki 28 dükkan satışa çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi’nde şehrin ilk AKOM’unda yer alacağı duyurulan 28 adet eczanenin satışa çıkarılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na yetki verildi.

Süleyman Çetinsaya'dan dönüşüm uyarısı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’dan kentsel dönüşüm uyarısı geldi. Çetinsaya, müteahhitlerin de nefes alması gerektiğini belirterek, ‘’Kimse müteahhitleri yolunacak kaz olarak görmesin’’ dedi.

Ankara Demetevler’e asansör uyarısı!

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Demetevler bölgesi uyarıldı.

AKOM uyarı Haberi

AKOM uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ihbar doğrulusunda  AKOM’da kriz toplantısı yaptı. Toplantıya  Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez,  İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları, Park Bahçeler Müdürleri ve  Atık Yönetim Müdürü  ile ilgili birimlerin sorumluları katıldı.


Toplantıda muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak terdirler masaya yatırıldı.  Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı.  Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde iTFAİYE, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor.


Yağışlar genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgârla şiddetli yağışlara neden olacak. Yağışların bölgesel olarak gök gürültülü ve yıldırdım düşmesi...