26 / 04 / 2024

Aksaray Meydanı değişiyormu

Aksaray Meydanı değişiyormu

Aksaray Meydan Projesi kapsamında yıkılacak İSKİ binasının yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılacak. Aksaray'ın çehresi değiştirilecek.

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

TOKİ Aksaray Sarıyahşi’de 108 ucuz konut yapacak!

TOKİ'nin Aksaray Sarıyahşi projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Aksaray Sarıyahşi projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Aksaray Sarıyahşi 2022 sosyal konut projesi...

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Aksaray Merkez projesi için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aksaray Merkez projesi için start verdi. Projenin ihalesi 6 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Aksaray'da mera vasıflı parselin tahsis amacını değiştirme kararı TBMM'de!

Aksaray Valiliği Mera Komisyonunun mera vasıflı bir parselin tahsis amacını değiştirme kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Ulus’un çehresi yıkımlarla değişiyor!

Ankara Ulus’ta Cumhuriyetin çehresi yapılan yıkımlarla değiştiriliyor, birçok simge yapıdan sonra sıra itfaiye meydanında...

Tokat Erbaa'nın çehresi değişecek!

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, bölgede önemli bir merkez olmasını planlanan ilçenin Cumhuriyet Meydanı ile çehresinin değiştiğini dile getirdi. 

Ümraniye Belediyesi ilçenin çehresini değiştiriyor!

Ümraniye Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye’ye büyük bir meydan kazandıran Başkan Hasan Can, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı yenileyerek prestijli bir projeyi hayata geçiriyor.

Antalya Demre’nin çehresi değişecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre merkezinin çehresini değiştirecek meydan ve cadde yenileme projesini yaza kadar tamamlayacak. Turistler, yazın bambaşka bir Demre ile karşılaşacak.

Fatih Aksaray ve Çevresi imar planı değişikliği askıda!

Aksaray ve Çevresi Yenileme Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Bursa İstanbul Caddesi, tramvay hattıyla değişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla projelendirilen T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Aksaray Meydanı değişiyormu Haberi

Aksaray Meydanı değişiyormu

İstanbul'un önemli ulaşım ve yaşam noktalarından Aksaray'ın çehresi, "Meydan Projesi" ile değişecek. Çalışmaları devam eden Aksaray Meydan Projesi kapsamında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ait bina yıkılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir oteli olarak hizmet vermesi gündeme gelen binanın yıkılarak yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılmasına karar verdi.  


Viyadükler kalkıyor 


Yapımına 2012'de başlanan projeyle ayrıca İSKİ önündeki viyadük kaldırılacak. 


Vatan ve Millet Caddesi'nin kesişim noktasında kalan araç viyadüğü ile Pertevniyal Camisi önündeki Aksaray Viyadüğü kaldırılarak meydanın yayalaştırma çalışması tamamlanacak. 


Yenikapı-Aksaray arasında kesintisiz yaya ulaşımı 


İSKİ binasının yıkılmasıyla Aksaray Meydanı'ndan Yenikapı Marmaray istasyonuna kadar olan bölümde yayalar için kesintisiz ulaşım sağlanacak. 


Etap etap yapımına devam edilen meydan tamamlandığında, 62 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanıyla 22 bin metrekarelik Çağlayan Meydanı'nın yaklaşık üç katı büyüklüğünde olacak. 


İki tramvay istasyonu...