18 / 04 / 2024

alaçatıya gelen turist sayısı

alaçatıya gelen turist sayısı

Alaçatı, dünyanın en beğenilen üç sörf merkezinden biri olmasına rağmen, turizmde yeterince büyüyemiyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, Alaçatı'da altyapı ve mevzuat eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Mihri Çelik: Alaçatı, turizmde yeterince büyüyemiyor!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çelik: "Alaçatı'da altyapı ve mevzuattaki eksiklikler giderilirse rüzgar sörfünden yılda 50-60 milyon dolar döviz girdisi olur" dedi

Alaçatı'da her yıl yaklaşık 10 bin kişi rüzgar sörfü eğitimi alıyor!

Yılın 300 günü esen rüzgarıyla ünlü Alaçatı, rüzgar sörfü sayesinde dünyaca tanınan bir destinasyon haline geldi. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin rüzgar sörfü eğitimi için geldiği beldede konaklama tesisleri doluluk sorunu yaşamıyor...

Alaçatı, turizmdeki iddiasını artırıyor!

Butik otelleri, taş evleri, özgün mimarisi ve eğlence kültürüyle tanınan Alaçatı, yılın 300 günü esen rüzgarı ve rüzgar sporları için uygun coğrafi oluşumuyla turizmdeki iddiasını daha da artırıyor.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Eser-Berfu Yenenler çifti Alaçatı'da villa kiraladı!

Tatil için Alaçatı'ya giden Eser Yenenler Berfu Yıldı çifti burada villa kiraladı. 3 ay kalacak olan çift villa için 250 bin TL ödedi. 

Cedi Osman Alaçatı'da villa kiraladı!

Yaklaşık bir senedir oyuncu Ebru Şahin ile aşk yaşayan basketbolcu Cedi Osman, Alaçatı'da villa kiraladı. 

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Alaçatı Havalimanı’nın inşaatı durdu mu?

Çeşme'deki Alaçatı Havalimanı inşaatı durdu. İYİ Partili Lütfü Türkkan konuyla ilgili olarak, “Çeşme’ye gerçek anlamda turist getirecek havalimanı bir tabela, bir konteynerden ibaret” dedi.

KÖY Alaçatı Taş Evleri’nde Mayıs ayına özel fırsatlar!

KÖY Alaçatı Taş Evleri,‘’Başka Bir Yaşam Mümkün’’ felsefesiyle ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Resort Zigana Alaçatı Hotel 200 milyon Euro'ya satılıyor!

Trabzonspor kulübü eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçen sene hizmete açtığı İzmir Alaçatı'da bulunan Resort Zigana Alaçatı Hoteli'ni satıyor.

Alaçatı'ya milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor!

İzmir’de yazlık sektöründe Çeşme'ye yeni rakip çıktı. Alaçatı’da milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor.

Terminal Yapı'dan Alaçatı'ya havacılık okulu!

Alaçatı'da hayata geçirilecek olan havalimanı ihalesini kazanan Terminal Yapı, bölgede havacılık okulu açacak.

Mesut Özil Alaçatı’dan 1 milyon euro’ya villa aldı!

İngiltere’nin Arsenal takımında top oynayan Mesut Özil, Çeşme’den villa aldı. Ünlü futbolcunun Alaçatı’daki villa için 1 milyon euro ödediği söyleniyor.

Alaçatı Zigana Resort açıldı!

Alaçatı Zigana Resort açıldı. Son yılların gözde turizm merkezi haline gelen Alaçatı'ya zincir otel markaları da girmeye başladı.

alaçatıya gelen turist sayısı Haberi

alaçatıya gelen turist sayısı

Alaçatı, dünyanın en beğenilen üç sörf merkezinden biri olmasına rağmen, turizmde yeterince büyüyemiyor. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik,  Alaçatı'da altyapı ve mevzuat eksikliklerinin giderilmesiyle rüzgar sörfünden yılda 50-60 milyon dolar döviz girdisi kazanılabileceğini söyledi.


Posta...