20 / 04 / 2024

Alaköprü Barajında su mu tutulacak

Alaköprü Barajında su mu tutulacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak proje kapsamında Türkiye tarafında yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı'nda, 26 Ocak Pazartesi günü su tutulmasına başlanacak.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Ekrem İmamoğlu’ndan Soylu hakkında suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili 27 konuda soruşturma izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve müfettiş Arif Yıldırım hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunu İmamoğlu'nun avukatı gerçekleştirdi...

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu....

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Alaköprü Barajında su mu tutulacak Haberi

Alaköprü Barajında su mu tutulacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC)  su sağlayacak proje kapsamında Türkiye tarafında yapımı tamamlananAlaköprü Barajı'nda, 26 Ocak Pazartesi günü su tutulmasına başlanacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yazılı açıklamasında, Anamur Dragon Çayı'nda yaptırılan Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp suyun, boru hattı vasıtasıyla KKTC tarafındaki Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı'na aktarılacağını ve ''Yavru vatan''ın istifadesine sunulacağını belirtti.


" KKTC Su Temin Projesi" ile KKTC'nin uzun vadelisu ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Eroğlu, 26 Ocak'ta su tutulmasına başlanacak Alaköprü Barajı'nın, projenin temelini oluşturduğunu vurguladı.


Eroğlu, söz konusu barajın temelinin 7 Mart 2011'de atıldığını anımsatarak, Alaköprü ile KKTC'ye içme suyu sağlamanın yanında Anamur'da 84 bin dekar arazinin de modern teknolojiyle sulanacağını bildirdi.


Baraj sayesinde Anamurlu...