07 / 05 / 2024

alan ölçüleri

alan ölçüleri

Eski Türk ölçü birimleri ile yeni ölçü birimleri hakkında bilgi edinmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Eski Türk ölçü birimleri...

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti Trakya’da çiftlik aldı!

Evliliklerinin 8. yıldönümlerini kutlayan Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti  çifti, İstanbul’a 1,5 saat mesafede yer alan Lüleburgaz'da bir çiftlik evi aldı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 

Bahçelerin dostu Hattat B Serisi! Hattat 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Hattat Bahçe Serisi uygun boyutsal ölçüleri ve yüksek performansı ile bağ ve bahçelerde büyük kolaylık sağlayacak gibi duruyor. Ergonomik yapısı konforlu sürüş sağlarken üstün manevra kabiliyeti zahmetsiz ve rahat dönüş imkanı sunar. Peki Hattat B serisi ne kadar?

Royal Halı’da en beğenilen seriler hangisi? Royal Halı’da fiyatlar ne kadar? Royal Halı 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Royal Halı çok satan seriler hangileridir diye araştıranlar için bu habere muhakkak göz atın. Çok satan 4 seride metrekare fiyatları ve ölçüleri belli oldu. Royal Halı, en çok araştırılan ve merak edilen halı markaları arasındadır. İşte, Royal Halı 26 Eylül 2022 ebat ve fiyat bilgisi…..

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

Seydişehir'e sosyal konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydişehir'de 250 bin metrekare alanı İlçe Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığına verdiğini belirtti.

Oğulcan Engin’in lüks rezidansına beğeni yağdı!

Seda Sayan ve eski futbolcu Sinan Engin'in çocukları Oğulcan Engin'in 2018'de Şişli-Esentepe'de yer alan lüks bir rezidansın fotoğraflarına beğeni yağdı.

Duygu Özaslan Şişli'de rezidansa taşındı! 

Ünlü Youtuber Duygu Özaslan, Şişli Esentepe'de yer alan lüks bir rezidansa taşındı. Duygu Özaslan'ın yeni evi 160 metrekare büyüklüğünde...

Büyükyalı tadilat yapı ruhsatları alındı!

Büyükyalı İstanbul'daki 774 Ada 73 Parselde yer alan L ve O bloklarda revizyona gidildi ve tadilat yapı ruhsatları 25 Şubat 2020 tarihinde alındı...

2018 yılında ev'lenen ünlüler!

Gayrimenkulü geleceğin yatırımı olarak gören birçok ünlü Türkiye'nin ve dünyanın bir çok noktasından ev alıyor. Bizde 2018 yılında ev alan ünlüleri sizler için derledik...

Kobe Bryant Kaliforniya’daki evini 7.5 milyon dolara satıyor!

Amerikalı ünlü basketbolcu Kobe Bryant, Kaliforniya Newport Coast’da yer alan lüks evini geçtiğimiz günlerde satışa sundu. 7 milyon 599 bin dolarlık bu muhteşem lüks malikanenin içinde ise yok yok.

alan ölçüleri Haberi

alan ölçüleri

Eski Türk ölçü birimleri!

Eski Türk ölçü birimleri, ölçü ve tartı için yapılan devrime kadar kullanılan ölçü birimleri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kullanılan bu ölçü birimleri, Avrupa Devletlerinin kullandığı ölçü birimlerinden tamamen farklı olması nedeninden kaynaklanan uyumsuzluklar sonucunda Cumhuriyetten sonra TBMM hazırladığı bir kanunla ölçü birimleri ve takvim sistemini değiştirdi.


Yapılan değişikler sonucunda bugün kullandığımız metre, kilogram, miladi takvim, saat gibi ölçü araçları kabul edildi. Peki "Eski Türk ölçü birimleri nelerdir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Eski Türk ölçü birimleri


a) Uzunluk ölçüleri

* 1 büyük pik, halebi: 0,75855 metre

* 1 küçük pik: 0,68712 metre

* 1 berri: 1670 metre

* 1 merhale: 45480 metre

* 1 fersah: 5685 metre

* 1 berid: 227 metre

* 1 kulaç: 1,89 metre

* 1 boğum: 2,5 eski parmak: 10 iplik

* 1 iplik: 100...