29 / 03 / 2024

ali babacan Halka açık şirketlerin değer kaybı

ali babacan Halka açık şirketlerin değer kaybı

Başbakan Yardımcısı Babacan, halka açık şirketlerin değer kaybının 60 milyar 252 milyon dolar olduğunu bildirdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal 24'te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. babacan, " Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diyor. Yaklaşan böyle bir tehlike var. Öyleyse kaynakları niçin depreme tedbir konusunda harcamıyorsunuz, niye buna ayırmıyorsunuz?" dedi.

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya üzerinden son günlerde kiralık evlerdeki fiyat zamlarına tepki gösterdi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çevre kirliliğini gündeminde tuttu. Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili "Bekamız için önemli olan Montrö de risk edilir. Türkiye'ye damga vuracağız diye çok büyük bir riske giriliyor" dedi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, "Adeta Kanal İstanbul ile yatıp kalkıyorlar" diye konuştu.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili, "Kanal İstanbul için devlet projesi diye bir kavram uydurdular. Neymiş, 'devlet projesi' imiş. Hiç kimse bunu eleştiremezmiş. Devlet tek bir partinin değildir, Kanal İstanbul’u tabii ki eleştireceğiz" diye konuştu. 

Ali Babacan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ'a gitti. Babacan, kongrede deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ali Babacan'dan imar affı açıklaması!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan imar affı ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’na Kanal İstanbul sunumu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nu, Kanal İstanbul konusunda ayrı ayrı bilgilendirdi.  

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

Ali Babacan Başbakanlık Binası'na yerleşti!

Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin 2002-2015 tarihleri arasındaki 13 yılına damgasını vuran isimlerin başında gelir. Bu süre boyunca, 2007-2009 yılları arasındaki 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi sayılmazsa, ‘ekonominin patronu’ydu.

Ali Babacan: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmaz!

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, “Yabancılara gayrimenkul satışı cari işlem hareketi değil, doğrudan sermaye girişi kalemi altında değerlendirilir. Yabancıya konut satışı istismarı önleyerek ihracat sayılabilir” dedi.

ali babacan Halka açık şirketlerin değer kaybı Haberi

ali babacan Halka açık şirketlerin değer kaybı


Merkez Bankasının en son faiz artırım kararının sorulması üzerine Babacan, geçen yılın mayıs ayından bu yana uluslararası finans piyasalarında çok ciddi dalgalanmalar yaşandığını ve bu dalgalanmalardan Türkiye'nin de etkilendiğini söyledi.


Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda, Türkiye'dekine benzer piyasa hareketlerinin görüldüğüne işaret eden Babacan, "Hisse senedi fiyatlarında ciddi düşüşler var, piyasa faizlerinde yükseliş var, aynı zamanda gelişmekte olan pek çok ülkenin para birimi dolar ve avro karşısında değer kaybetmiş durumda" diye konuştu. 


Buna karşın, Türkiye'nin hem cari açığının oluşu hem de içinde yaşadığı bazı gelişmelerin, Türkiye'nin daha çok etkilenen ülkeler arasına girmesine sebep olduğunu belirten Babacan, şunları kaydetti:


"Kuşkusuz bizim, hükümetimizin, partimizin karşı karşıya kaldığı bu komployla olan mücadelede ortaya koyduğu kararlılık, dirayet, şu anda durumu önemli miktarda kontrol altına almış durumda. Aksi halde...