18 / 04 / 2024

Ali Öztunç sel açıklaması

Ali Öztunç sel açıklaması

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi...

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Mando Yapı İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Mando Yapı İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Otomotiv Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ali Öztunç ve Shıvan Ezzat M. Barı Buhar ortaklığında kuruldu.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nin konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesinin yürüttüğü konut projesinin hak sahiplerine teslimi meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesinde değişiklik yapıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin uygulama sözleşmesinde yapılan değişikliği gündeme getirmişti. Peki bu değişiklik ne?

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, tarafından İstanbul'da çözülmesi gereken durumlarla ilgili bir rapor hazırladı. Kanal İstanbul projesine de değinilen raporda, Marmara Denizi'nde yaşanılan kirlilikle ilgili de açıklamalar yapıldı.

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

Ali Öztunç'dan Datça Kargı Koyu açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Datça Kargı Koyu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Ali Öztunç sel açıklaması Haberi

Ali Öztunç sel açıklaması

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'da yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına sabır dilediğinde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kayıp vatandaşların sağ olarak bulunmasını, yaralananlara da acil şifa dileyen Öztunç, "Aşırı yağış, toprak kayması gibi ani doğa olayları bir gerçeğimiz haline geldi ancak bunu normalleştiremeyiz. İklim ve coğrafi özellikleri göz önüne alarak, doğanın ve yaşamının devamlılığını sağlayacak tedbirleri almalı, sakınım planları oluşturmalıyız." dedi.

Aşırı doğa olaylarının sık yaşandığı riskli coğrafyalarda doğru yatırım planlamasının en önemli risk önleme biçimi olduğunu söyleyen Öztunç, şöyle konuştu:

"Ön tedbirlilik yaklaşımının sonucu olarak riskin artmasına ve riskin yönetilmesi için maliyetlerin şişmesine yol açacak yatırım planlamasından uzak durulmalıdır. Doğa olaylarının bir afete dönüşmesini engellemek için birtakım sakınım planlama adımlarına...