26 / 04 / 2024

aliağa STAR Rafineri Projesi

aliağa STAR Rafineri Projesi

TAR Rafineri AŞ'nin,STAR Rafineri Projesinin 3,29 milyar dolarlık proje finansmanı kredisinin temini için yerel ve uluslararası 23 ihracat kredi kuruluşu, ticari banka ve kalkınma bankası ile gerekli kredi sözleşmelerinin imzalandığı belirtildi.

STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı!

SOCAR Turkey Enerji Anonim Şirketinin ( STEAŞ ) Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi...

İzmir Aliağa Rafineri Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Aliağa'da vatandaşlar Büyükşehir'in 8 aydır tamamlayamadığı Rafineri Kavşağı'ndaki cadde için tepki eylemi yapmıştı. Bunun ardından belediye ekipleri, iş makinelerini bölgeye sevk etti.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

aliağa STAR Rafineri Projesi Haberi

aliağa STAR Rafineri Projesi



STEAŞ'nin Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesi imzalandı.


SOCAR Turkey Enerji Anonim Şirketinin (STEAŞ) Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.


Petkim'den KAP'a yapılan açıklamada, Petkim'in dolaylı hakim ortağı STEAŞ'nin iştiraki olan STAR Rafineri AŞ'nin,STAR Rafineri Projesinin 3,29 milyar dolarlık proje finansmanı kredisinin temini için yerel ve uluslararası 23 ihracat kredi kuruluşu, ticari banka ve kalkınma bankası ile gerekli kredi sözleşmelerinin imzalandığı belirtildi.


Açıklamada, STAR Rafineri AŞ'nin kullanacağı toplam kredinin 2,69 milyar dolarlık kısmının ilk 4 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeyle, geri kalan 600 milyon dolarlık kısmın ise ilk 4 yılı geri ödemesiz toplam 15 yıl vadeyle temin edildiği ifade edildi.


Azeri devlet şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki...