26 / 04 / 2024

Alstom enerji

Alstom enerji

Alstom, 950 MW Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipman tedariki ile santralin uzun dönem bakımına yönelik, toplam değeri 220 milyon Euro’nun üzerinde olan iki sözleşmeye imza attı.

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom'dan!

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı.

Alstom Gebze'de Ar-Ge Merkezi kuracak!

Alstom, Gebze'de Ar-Ge Merkezi kuracak. Türkiye’de enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren şirket, Gebze’de kuracağı merkezde ürün bazlı faaliyetler ve dizayn standartları oluşturacak.

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi!

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi. Fransa Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, GE'nin Fransa'daki yatırım projesine ve Alstom ile enerji sektöründeki iş birliğine onay verildiği duyuruldu.

Alstom, Zetes-3 Termik Santrali’ne 400 kV gaz-yalıtımlı trafo merkezi sağlayacak!

Alstom, 2 x 700 MW ’ lık Zetes - 3 Termik Santrali’nin enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamak için Eren Enerji Endüstrisi A.Ş. ile sözleşme imzaladı...

Alstom 800 milyon Euro’luk HVDC sözleşmeleri ile enerji koridorlarını genişletiyor!

Alstom Grid, toplam 800 milyon Euro değerinde üç büyük Yüksek Gerilim Doğru Akım (HVDC) sözleşmesine imza attı.Güney Kore şehrinin merkezine enerji getirecek ve Atlantik Kanada’daki yenilenebilir enerji kaynaklarını entegre edecek...

Alstom, GE'nin enerji faaliyetlerini devralmak üzere sunduğu teklifi değerlendiriyor!

Alstom, GE’nin Enerji faaliyetlerini devralma teklifini ve raylı ulaşım endüstrisinde güçlü ve tek başına bir pazar lideri yaratılmasını değerlendiriyor. Alstom,, borcunu ödemek ve hissedarlarına nakit vermek için kullanacak...

General Electrics ve Siemens Alstom'a talip!

Fransa'nın dünyanın birçok ülkesinde yatırımları olan Alstom şirketinin enerji alanındaki birimini satın alabilmek veya ortak yatırıma gidebilmek için ABD'li General Electrics şirketi ile Alman Siemens şirketi harekete geçti.

RES yatırımı için Alstom ile Petkim anahtar teslimi anlaşması imzaladı!

Petkim, SOCAR Türkiye'nin , 'Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu' kapsamında gerçekleştireceği Petkim Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımı için Alstom ile Petkim Aliağa'da anahtar teslimi bir anlaşma imzaladı.

Alstom, Deltom’a ortak oluyor!

Dünyanın önde gelen enerji ve transport şirketi Alstom, Delta Grup’a bağlı enerji firması Deltom’un yüzde 30 hissesini almak için ön anlaşma imzaladı. Anlaşma ile şirket Türkiye'de jeotermal enerji üretecek.

Alstom, Gebze tesislerinde bu kez de Almanya için şönt reaktör üretecek!

Alstom Grid Türkiye, Hollanda ve Almanya’da hizmet veren elektrik iletim operatörü TenneT TSO GmBH (TenneT) için enerji iletim hatlarındaki akımın sürekliliğini iyileştirmek amacı ile iki adet şönt reaktör üretecek.

Alstom’un en büyük hidroelektrik sanayi tesisi Tianjin'de açıldı!

Çin’in Tianjin kentinde yer alan Alstom’un en büyük hidroelektrik sanayi tesisinin açılış töreni, Alstom Başkan ve CEO’su Patrick Kron ve Alstom Yenilenebilir Enerji Sektörü Başkanı Jérôme Pécresse’nin katılımıyla yapıldı...

Alstom Türkiye Devoll Nehri projesi için ekipman tedarik edecek!

Avrupa’nın en büyük yenilenebilir enerji üreticisi ve Norveç’in lider enerji şirketi Statkraft AS’nin iştiraki Alstom Türkiye, Arnavutluk’taki Devoll Nehri Hidroelektrik Projesi için ekipman tedarik edecek...

Alstom Grid, Irak 'ta 66 milyon avroluk ihale kazandı!

Alstom Grid, Doğu Musul gaz yalıtımlı şalt tesisi (GIS) trafo merkezinin tasarımını, imalatını ve montajını gerçekleştirmek üzere, Irak Enerji Bakanlığı, Elektrik İletim Projeleri Genel Müdürlüğü 'nden 66 milyon avro tutarında bir ihale kazandı.

Alstom enerji Haberi

Alstom enerji

Alstom, 950 MW Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipman tedariki ile santralin uzun dönem bakımına yönelik, toplam değeri 220 milyon Euro’nun üzerinde olan iki sözleşmeye imza attı. Santralin, Mayıs 2017’de işletmeye alınması bekleniyor.


Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Projesi; bir ACWA Power iştiraki olan ve Samsung Construction and Trading (SCT)  şirketinin de hissedar olarak katıldığı ACWA Güç Elektrik İşletme ve Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ACWA Güç) tarafından geliştirildi. 


Sözleşmeler kapsamında Alstom, projenin anahtar teslim mühendislik, tedarik ve yapımından (EPC) sorumlu olan Samsung Construction and Trading (SCT) şirketine, iki adet GT26 gaz türbini, iki adet atık ısı kazanı (HRSG), bir adet buhar türbini ve üç adet turbo generatör tedarik edecek. Alstom, inşaat aşamasında SCT’ye montaj ve devreye alma alanında süpervizörlük...